Z upratovačky policajtkou. Výnimočná Nikol hlási návrat na televízne obrazovky

Na obrazovky televízie Markíza sa vracia obľúbený seriál Výnimočná Nikol v hlavnej úlohe s Táňou Pauhofovou. Druhá séria, ktorej súčasťou je osem epizód, bude mať premiéru 22. apríla. Réžiu si opäť vzala na starosť Marta Ferencová, autorkou scenára je Evita Twardzik. Natáčalo sa na vyše 70 lokáciách - vyšetrovanie rozličných prípadov teda Nikol zavedie na najrozmanitejšie miesta, počnúc nákupným centrom, kde sa venuje nákupnej terapii, na farmu, súd, ale aj do striptízového klubu.

18.04.2024 08:00
výnimočná nikol, Foto:
Druhá séria Výnimočnej Nikol štartuje 22. apríla na Markíze.
debata

Aj napriek tomu, že prvá séria sa pre Nikol (Táňa Pauhofová) a Kadleca (Kamil Mikulčík) neskončila najlepšie, nachádzame Nikol uprostred idylickej rodinnej rutiny. S exmanželom Matejom, deťmi Terezou, Erikom a Dorotkou vedú takmer normálny život. Až do momentu, keď sa im na hlavu zrúti ich dom. Doslova.

Nikol tak popri kriminálnych prípadoch musí riešiť aj bývanie. Keď sa jej rodina dozvedá, že za to môže práve jej spôsob života a nedbanlivosť, pre Nikol sa začína azda najväčší boj – a to o svoju rodinu.

Roztáča sa kolotoč prespávania na gaučoch u všetkých kolegov od Sama (Pavol Šimun) až po Kadleca. A hoci ju má Samo úprimne rád, keď Nikol s celou svojou rodinou pristane uňho na gauči, začne mať pochybnosti. Po prvotných pocitoch hrdinstva, keď ich zachráni z nepríjemnej situácie, prichádza vytriezvenie – ako dlho ešte bude trvať toto šialenstvo?

V tejto sérii vidíme Nikol v jej azda najľudskejšej a najzraniteľnejšej polohe, keď postupne prichádza o všetko a všetkých. Práve to ju však prinúti zabojovať ako nikdy predtým. S humorom a neohrabaným šarmom sa Nikol na vysokých opätkoch prebrodí nejednou bahnistou kalužou, aby sa postarala o svoje deti a dostala to, po čom túži nejedna žena: pravú lásku.

Ani Kadlec to nemá jednoduché. Nielenže sa mu s príchodom chaotickej Nikol obrátil život naruby – po tom, čo jej zachránil život, sa stáva predmetom interného vyšetrovania pod taktovkou nekompromisnej Sone Vagnerovej (Andrea Štefančíková).

Ide o vytrvalú a odhodlanú vyšetrovateľku, ktorá má za úlohu posúdiť prínos a škody, ktoré Nikol spôsobila Policajnému zboru. Je puntičkárka, poriadkumilovná a dostatočne šikovná na to, aby Nikol podrazila nohy. Má však aj citlivejšiu, zraniteľnejšiu stránku. Čím viac si Soňa začína rozumieť s kolegami, tým viac ju Nikol nevie vystáť.

Nový seriál Výnimočná Nikol bude mať premiéru...
Záber z nového seriálu Výnimočná Nikol.
+6Záber z nového seriálu Výnimočná Nikol.

V novej sérii nesmie chýbať ani „triedna šprtka“ v policajnom predvedení Nora (Dominika Morávková) či Kristína (Michaela Majerníková), ktorá bojuje o prežitie svojho oddelenia ako nikdy predtým. Počas ťažkých chvíľ sa zblíži s Nikol, ktorú vehementne bráni. Práve vďaka tomu sa dozvieme niečo viac o jej prísne stráženom súkromí.

Ľuboš Kostelný sa predstaví v novej úlohe pedantného majora Vincenta Lamberta, čudáka pracujúceho v administratíve, ktorý je poverený špeciálnou misiou – spraviť z Nikol skutočnú policajtku. Čaká ho teda poriadna fuška, počas ktorej sa študent stane učiteľom.

Vytoč môjho agenta Čítajte viac Konečne dobrý česko-slovenský seriál? Vytoč môjho agenta je dôkazom, že keď si zo seba herci vedia vystreliť, stojí to za to

Vo vedľajších úlohách sa môžete tešiť aj na Zuzanu Kronerovú, Jozefa Vajdu, Janku Kovalčikovú, Marka Geišberga, Kristínu Kanátovú, Janu Hubinskú, Rebeku Polákovú či Predraga Bjelaca známeho z fantasy ságy Harry Potter.

Do postavy najmladšej dcéry Nikol boli obsadené dvojčatá Stellka a Valentínka, s ktorými sa pracovalo výborne. Je zvykom, že sa postavy bábätiek obsadzujú práve jednovaječnými dvojčatami, aby dieťatko nebolo unavené alebo preťažené. Keď potrebuje papať alebo oddýchnuť si, jednoducho ho zaskočí súrodenec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #seriál #Televízia #Výnimočná Nikol