Lexikon je príťažlivou mozaikou termínov, vďaka ktorým sa ľahko zorientujete v problematike, ktorá za posledné roky zaznamenala výrazné kvalitatívne zmeny. Víno sa stalo krajším a slová o ňom zrozumiteľnejšími. Lexikón vína sa šírkou záberu blíži skôr encyklopédii.
Autormi knihy sú profesor Fedor Malík, enológ, vinár, pedagóg a profesor, chemik a spisovateľ, ktorý je autorom mnohých vinárskych monografií a stoviek vedeckých prác. Ako uznávaný odborník precestoval takmer všetky vinárske krajiny sveta. Inžinierka Katarína Furdíková je taktiež enologička a pedagogička, na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU sa venuje problematike vinárskej mikrobiológie. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných i populárnych článkov s vinárskou tematikou.
Inžinier Fedor Malík ml. absolvoval na STU Bratislava odbor chemické inžinierstvo a bioinžinierstvo. Doposiaľ pracoval vo výskume, ako pedagóg aj vo veľkovýrobnej vinárskej praxi. Inžinier Tibor Ruman po skončení VŠ pracoval ako agronóm na Ovocinárskom štátnom majetku v Pukanci, od roku 1987 nastúpil na Výskumnú stanicu vinohradnícku a vinársku v Šenkviciach.
Fedor Malík a kolektív: Vinársky lexikón, Marenčin PT