Dracula dostane nový kabát, súčasťou je aj menšia scéna

Muzikál Dracula bude mať nový "kabát", tvrdí spevák a herec Daniel Hůlka. Divadelné predstavenie, ktoré malo svoju premiéru ešte v roku 1995 v pražskom Kongresovom centre, sa vracia na divadelné dosky v zrekonštruovanej podobe.

21.01.2009 15:56
Daniel Hůlka Foto:
Český muzikálový herec Daniel Hůlka schudol vyše dvadsať kilogramov.
debata

Svoju ďalšiu premiéru bude mať v pražskom Divadle Hybernia už 5. februára a divákov vraj čakajú veľké zmeny a prekvapenia. Okrem nenahraditeľného Hůlku, pre ktorého sa postava Draculu stala životnou úlohou, ostane v prepracovanej verzii len zopár pôvodných hercov, medzi inými aj Leona Machálková v alternácii s Radkou Fišarovou. Ďalej sa predstavia tváre hudobných súťaží Šárka Vaňková, Kamila Nývltová a Zdenka Trvalcová, z ďalších napríklad Jiří Langmajer, Aleš Háma, Tomáš Savka, Bohuš Matuš, Alan Bastien a Martin Pošta.

Predstavenie má aj novú scénu a kostýmy. „Priestor je o polovicu menší, než bol v pôvodnom Kongresovom centre a z toho som mal trochu strach, pretože Dracula je veľký muzikál. Ako hovoria Rusi: "Veľké lode potrebujú veľké more“ a my dávame veľkým lodiam trochu menšie more," povedal slovenský režisér Jozef Bednárik.

Ako ďalej informoval internetový portál iDNES.cz, o oblečenie sa tentoraz postaral Roman Šolc, ktorý kráľa upírov obliekol do 50-tisícového kostýmu. Kožené brnenie určené pre prvú epochu muzikálu, ktorá je ponurá a temná a čo sa týka kostýmov inšpirovaná starovekom, si budú vedľa Hůlku obliekať aj alternujúci „Draculovia“ Jozef Vojtek a Marián Vojtko.

debata chyba