Divadelný Festival Astorka láka na komiks, horor aj grotesku

Piaty ročník festivalu, na ktorom sa už predstavili desiatky zahraničných súborov z Európy aj USA, uvedie do sobotňajšieho večera deväť predstavení. Tento rok sa v Bratislave predstavia hostia z Maďarska, Poľska a Česka. A, samozrejme, aj hostiteľské Divadlo Astorka Korzo '90.

19.11.2009 12:44
Zuzana Kronerová Foto:
Na festivale sa predstaví aj Zuzana Kronerová.
debata

Budapeštiansky Víghszinház príde s hrou nemeckého spisovateľa a režisér Eberharda Streula Rekvizitár. Pod režijnou taktovkou Ilana Eldada sa v brilantnej one man show predstaví legendárny maďarský divadelný aj filmový herec András Kern.

Divadelný komiks o vtipných manželoch Kokešovcoch a ich malom susedovi Janíkovi uvedie svetoznáme liberecké Naivní divadlo. V hre Džian Baban a Vojtěch Mašek sa v réžii Filipa Homolu predstavia Michaela Homolová, Tomáš Bělohlávek, Tomáš Holý a Vít Peřina.

Horor a groteska sa stretávajú v inscenácii Lukasa Bärfussa Autobus, ktorú do Bratislavy privezie z Prahy Švandovo divadlo na Smíchově. Prestavenie, ktoré malo premiéru začiatkom sezóny, rozpráva o tom, čo sa stane s mladou ženou, keď nastúpi do nesprávneho autobusu. To isté divadlo sa postará aj o finále Festivalu Astorka. V sobotu večer uvedie komédiu dánskeho filmára Larsa von Triera Kto je tu riaditeľ? s Michalom Dlouhým a Klárou Pollertovou-Trojanovou.

Divadlo Astorka Korzo '90 osvieži program Pavlacovou Červenou princeznou v réžii Pavla Lančariča. Scénické rozhovory predstavia netradičnými portrétmi Zuzanu Kronerovú a Zitu Furkovú.

„Okrem hlavného programu ponúka Festival Astorka aj sprievodné podujatia. Medzi nimi sú koncerty slovenských hudobníkov, výstavy, premietanie filmov, okrem iného výborného dokumentu Jana a Adama Novákovcov Občan Havel jede na dovolenou,“ dodala dramaturgička Divadla Astorka Andrea Dömeová.

Podrobné informácie o programe sú na www.astorka.sk.

Z programu Festivalu Astorka

19. 11. o 17. h, 19. h Pandemonium
19. 11. o 19. h Rekvizitár/Kellékes
20. 11. o 17.30 h Scénicky rozhovor s…Zuzana Kronerová
20. 11. o 19. h Autobus
21. 11. o 17.30 h Scénicky rozhovor s…Zita Furková
21. 11. o 19. h Kto je tu riaditeľ?

debata chyba