Súčasný tanec ponúkne už tento mesiac Nu dance fest

Medzinárodný festival súčasného tanca Nu dance fest prichádza tento rok neobvykle už v apríli, teda o pol roka skôr, než jeho doterajších 11 ročníkov.

11.04.2017 07:00
Hommage a 2M Foto:
Festival slávnostne otvorí predstavenie Hommage a 2M.
debata

V poradí 12. ročník prinesie od 22. do 29. apríla 12 predstavení, zúčastní sa ho viac ako 30 umelcov z deväť krajín Európy a z USA. Okrem hlavného programu sú v pláne i dva workshopy a projekcia filmu Mr. Gaga o svetoznámom izraelskom choreografovi Ohadovi Naharinovi.

Festival slávnostne otvorí predstavenie Hommage a 2M. Titul je poctou dvom významným umelcom, ktorí nás nedávno opustili – Milanovi Adamčiakovi, ktorý svoj umelecký program postavil na prieniku vedy, hudby, poézie a výtvarného umenia a Michalovi Moravčíkovi, ktorý sa vo svojej výtvarnej tvorbe venoval aktuálnym politickým a spoločenským témam. Adamčiakovi venovanú grafickú partitúru Diamondance uvedú 22. apríla vo forme hry otvorenej aj pre širokú verejnosť v spolupráci s Dobrým trhom na Jakubovom námestí.

Nu dance fest vyvrcholí 29. apríla na Medzinárodný deň tanca performanciou Konflikt a choreografia Dany Caspersen, bývalej sólistky Wiliam Forsythe Company a večerným predstavením Let Me Die In My Footstpes brazílskeho choreografa Renana Martinsa, ktoré patrí k najlepším dielam posledných sezón česko-slovenského súčasného tanca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nu Dance Fest