Divadlo: Shakespeare hrá deťom

Letné Shakespearovské slávnosti oživia Bratislavský hrad nielen večernými predstaveniami najväčšieho divadelného autora všetkých čias, ale aj vystúpeniami pre najmenších.

08.07.2017 16:00
Kozliatka a vlk. Foto:
Z predstavenia Kozliatka a vlk.
debata

Do dekorácií slávnych Shakespearových hier vstúpia  v rámci podujatia Shakespeare s deťmi na hrade známe rozprávkové postavičky. Ela, Hop a Odvážny zajko budú hľadať svoje šťastie v Komédii omylov, Kozliatka a vlk zablúdia k Rómeovi a Júlii a Kozička Irenka sa pokúsi vrátiť k svojej mamičke od Othella.

V nedeľu, 9. júla o 16. hodine otvorí vystúpenia pre deti Divadlo PIKI. Predstavenie vzniklo na základe televíznej relácie pre deti Elá hop!. Zatiaľ čo v televízii prichádzajú deti za Elou (Katarína Altitusová) a Hopom (Ľubo Piktor) do čarovného kufríka, na hrade prichádza Ela a Hop medzi deti do divadla. Čarovný kufrík je miestom, kde každý môže prežiť svoj sen a splní sa mu každé, aj to najtajnejšie želanie.

Ďalšiu nedeľu, 16. júla o 16. hodine sa k slovu dostane Odvážny zajko v podaní divadla HAAF. Smelý Zajko, postavička z autorskej dielne Jozefa Cígera Hronského, sa na svojich potulkách učí byť smelým, odvážnym a slusšným. To všetko v podaní profesionálnych hercov a hudobníkov kapely The Susie Haas Band. Interaktívne predstavenie sa postará o živú hudbu, pesničky a deti naučí aj tri zázračné slovíčka v niekoľkých jazykoch. Hrajú: Zuzana Haasová, Matej Oravec, Michael Lőrincz a Miťko Hadrik.

O týždeň neskôr, 23. júla o 16. hodine, vystúpi Nové Divadlo z Nitry s predstavením Kozliatka a vlk. Rozprávku o neposlušných hlúpučkých kozliatkach a zlom, prešibanom, hrôzostrašnom vlkovi s ostrými pazúrmi, veľkými tesákmi a obrovskými očami určite všetky deti poznajú. No čo ak kozliatka uverili tomu, čo im rozprávky a povery o vlkovi narozprávali a nikdy ho naozaj nevideli? V predstavení hrajú Ľubomíra Dušaničová, Agáta Spišáková, Katarína Petrusová, Andrea Ballayová / Lucia Korená a Natália Častová.

Kozia téma je na programe aj v nedeľu, 30. júla o 16. hodine. Divadlo HAAF uvedie rozprávku Kozičkine potulky. Hudobná, farebná, vtipná a najmä poučná rozprávka je nielen o ročných obdobiach, ale aj o horárovi Metodovi a najmä o siedmej kozičke Irenke, ktorú vlk nezjedol. Stačí poznať správnu pesničku, ktorú spievala mamička kozliatkam, keď odchádzala z chalúpky. Horárovi Metodovi pomáhajú nielen zvieratká, ale najmä deti.

Vstup na všetky predstavenia v rámci programu Shakespeare s deťmi na hrade je vďaka podpore Kancelárie NR SR voľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Shakespeare s deťmi na hrade #Kozliatka a vlk zablúdia