Tom Hiddleston si zahrá Hamleta v réžii Kennetha Branagha

Spolu s Hiddlestonom sa na scéne objavia Lolita Chakrabarti ako Gertrúda, Kathryn Wilder ako Ofélia a Nicholas Farrell v úlohe Claudia.

02.08.2017 09:00
2016 Primetime Emmy Awards - Arrivals Foto: ,
Tom Hiddleston počas udeľovanie cien Emmy Awards.
debata

Herecké obsadenie dopĺňajú Ayesha Antoine, Sean Foley, Ansu Kabia, Caroline Martin, Eleanor de Rohan a Irfan Shamji. Predstavenie je súčasťou benefičnej iniciatívy Kráľovskej akadémie dramatických umení, kde je Brannagh rektorom, a hrať sa bude len v dňoch od 1. do 23. septembra v Jerwood Vanbrugh Theatre v Londýne.

Podľa Hiddlestona rola Hamleta ponúka „takmer neobmedzené možnosti interpretácie“ a teší sa na to, ako ich preskúma. „S Kennethom som sa dlho rozprával o spoločnej hre a teraz sa zdá, je správny čas aj správne miesto,“ povedal v rozhovore pre týždenník The Stage.

Inscenácia vznikne v produkcii divadelnej spoločnosti Kennetha Branagha, ktorý si sám zahral Hamleta aj na divadelnej scéne aj vo filme, a Kráľovskej akadémie dramatických umení. Všetky zisky z nej poputujú na Attenboroughovu kampaň, prostredníctvom ktorej škola získava 20 miliónov libier (v prepočte približne 22,3 milióna eur) na rekonštrukciu historickej budovy na Chenies Street a vybudovanie internátov pre študentov. Okrem toho tiež prostriedky z kampane poputujú na novú knižnicu, archív a divadlo, ktoré bude pomenované po predošlom rektorovi Richardovi Attenboroughovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hamlet #Tom Hiddleston