Na rozprávku Mrázik si v pondelok zaspomínajú v divadle

Divadlo Nová scéna uvedie v pondelok 14. decembra o 19. h v Štúdiu Olympia prvý zo série komorných rozhovorov s umelcami V pondelok nehráme - za oponou. Autorka nápadu a moderátorka večera, členka súboru divadla, herečka Lucia Vráblicová si pozvala Ivana Letka a herecký pár Karin Olasovú a Přemysla Boublíka. Spolu s divákmi si zaspomínajú na kultovú rozprávku Mrázik, v ktorej účinkovali.

13.12.2020 14:00
R.Halak  K.Olasova Foto:
Karin Olasová ako krásna Nastenka a Róbert Halák ako švárny Ivan v inscenácii Mrázik. Na rozprávku budú v pondelok spomínať v prvom zo série rozhovorov.
debata

Projekt rozhovorov o kultových inscenáciách divadla otvára dvere za oponu a prináša pohľad do zákulisia i príbehy umelcov, ktoré divákom zostali utajené. Ako prvý predstaví autorka celého projektu, herečka Lucia Vráblicová, úspešný muzikál Mrázik, ktorý potešil tisícky malých aj veľkých divákov.

„Rozhodla som sa zaspomínať si na krásne divadelné momenty posledných rokov a prizvať si na rozhovor tých, ktorí kedysi s nami hrali. Jedným z nich bol aj herec, kolega a kamarát Ivan Letko. Keďže prichádzajú sviatky, zaspomíname si na rozprávku, ktorá nás, trúfam si povedať všetkých, sviatkami od malička sprevádzala. Tou je klasická, malebná rozprávočka Mrázik. Stretnutie pána Letka s našim divadelným Mrázikom, nebolo jeho prvým pracovným stretnutím s touto legendárnou ruskou rozprávkou. Jeho spomienky doplnia Karin Olasová a Přemysl Boublík, ktorí si v rozprávke zahrali a odznie aj niekoľko skladieb z tohto muzikálu," priblížila moderátorka večera.

Kultový rozprávkový muzikál Mrázik mal premiéru v Divadle Nová scéna 14. novembra 2008, bol naštudovaný v preklade, úprave i réžii Svetozára Sprušanského, autorom textov piesní bol Ján Štrasser. V muzikáli účinkovalo mnoho hereckých a speváckych osobností napr. Karin Olasová ako krásna Nastenka, Róbert Halák a Radomír Milič ako švárny Ivan, Ivan Letko ako ujo Mrázik, Jana Valocká ako macocha, Andrea Kiráľová a Eva Sakálová ako Marfa, Marcel Ochránek ako Baba Jaga, Eva Rysová ako rozprávačka a mnohí ďalší. Divadlo rozprávkový muzikál s veľkým úspechom uvádzalo štyri sezóny a odohralo sa 74 repríz.

Rozhovory o kultových inscenáciách Divadla Nová scéna sa budú konať v Štúdiu Olympia raz do mesiaca a v januári si umelci spolu s divákmi pripomenú legendárny muzikál Limonádový Joe. Z rozhovorov sa bude robiť záznam, aby sa aj v online podobe neskôr dostali k divákom na celom Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Nová scéna #Mrázik