Veľký blondín Pierre Richard príde do Bratislavy

Známy francúzsky herec Pierre Richard príde na Slovensko. V bratislavskom Dome odborov - Istropolis vystúpi 25. februára s predstavením Pierrovi Richardovi. Poste restante.

07.12.2011 08:00
Okrem herectva sa Pierre Richard venuje aj... Foto:
Okrem herectva sa Pierre Richard venuje aj obchodovaniu s vínom.
debata

„Mám aj trochu strach, v mojom predstavení je dosť textu a čo keď napriek titulkovaniu nebude nikto rozumieť? Ale hneď sa sám upokojujem, veď u vás ma majú diváci tak radi, že len pohľad na moju tvár publikum nadchýna,“ povedal Richard v rozhovore na stránke agentúry Artpartner, ktorá predstavenie organizuje. Okrem slovenského publika poteší francúzska hviezda koncom februára aj divákov v Prahe a v Brne. Predstavenie je vo francúzštine so slovenskými a ruskými titulkami.

Richardova komédia vznikla na základe listov, ktoré dostáva od svojich priaznivcov. „Predstavenie je založené na listoch, ktoré mi píšu ľudia z celého sveta. Asi pred tridsiatimi rokmi som dostal list od šesťročného dieťaťa z Vladivostoku. Dojalo ma to až k slzám, že ma má tak rád malý chlapec, od ktorého ma delí viac ako desaťtisíc kilometrov,“ povedal herec, ktorý sa v predstavení spojil so svojím synom, hudobníkom Christophom Defaysom.

V autobiografickom predstavení Richard odpovedá na listy, ktoré dostáva od najrôznejších ľudí – začínajúcich režisérov, politikov, samovrahov či roztúžených dievčat. „Odpovede blondína na všetky tieto listy vytvárajú pravdivý, bezprostredný a humorný autoportrét skutočnej hviezdy, ochutený smiešnymi príhodami i príbehmi o stretnutiach so slávnymi ľuďmi,“ píšu o hre organizátori.

Richarda na javisko podľa vlastných slov ťahá najmä komunikácia s publikom. „Jeho smiech je pre mňa tou najsilnejšou drogou, bez ktorej by som už nemohol žiť. A aj lekári tvrdia, že kto chce byť vo forme, musí sa dosť smiať – 10-, 12-krát za deň. Takže tak zlepšujem zdravie tak publiku, ako aj sebe samému.“

Jeden z najslávnejších francúzskych komikov, ktorý tento rok v auguste oslávil 77. narodeniny, začínal s filmovou kariérou koncom šesťdesiatych rokov. Najväčšie úspechy slávil v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch s filmami ako Horčica mi stúpa do nosa, Som nesmelý, ale liečim sa, Veľký blondín s čiernou topánkou, Naľavo od výťahu alebo Rana dáždnikom. Na kameru nezanevrel ani v posledných rokoch. Tento rok sa do francúzskych kín dostal napríklad film Čo keby sme žili spoločne, v ktorom si Richard zahral manžela Jane Fondovej.

debata chyba