Muzikál Once môže získať jedenásť divadelných cien Tony

Divadelné muzikálové spracovanie úspešnej snímky Once (2006) vedie v počte nominácií na divadelné ceny Tony. Adaptácia filmu môže získať 11 cien vrátane sošky pre Najlepší muzikál, pričom v hereckých kategóriách sa môžu presadiť obaja hlavní predstavitelia - Steve Kazee a Cristin Milioti. Muzikálová verzia rovnako ako film rozpráva príbeh o vzťahu dublinského pouličného hudobníka a českej emigrantky, ktorí majú spoločnú vášeň pre hudbu. Skladba Falling Slowly Glena Hansarda a Markéty Irglovej z filmovej predlohy získala Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň.

02.05.2012 14:41
Steve Kazee a Cristin Miliotiová stvárnili v... Foto:
Steve Kazee a Cristin Miliotiová stvárnili v divadelnej verzii postavy Glena Hansarda a Markéty Irglovej z filmu Once.
debata

Po desať nominácií získali ďalšie dva muzikály Porgy and Bess a Nice Work If You Can Get It, v ktorom si zahral Matthew Broderick. Nasleduje divadelná hra Peter and the Starcatcher o detstve Petra Pana s deviatimi nomináciami. Zatiaľ najdrahší broadwayský muzikál Spider-Man: Turn off the Dark môže získať len dve sošky – za dizajn scény a kostýmy.

O prestížne divadelné ocenenie sa uchádzajú aj hollywoodski herci ako Philip Seymour Hoffman za výkon v adaptácii románu Smrť obchodného cestujúceho Arthura Millera, Frank Langella za stvárnenie Gregora Antonescuho v hre Man and Boy, James Earl Jones za výkon v hre The Best Man a Cynthia Nixon za stvárnenie profesorky trpiacej rakovinou v hre Wit.

Moderátorom slávnostného večera, ktorý sa bude konať 10. júna, bude hviezda seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005) Neil Patrick Harris.

debata chyba