Štátna opera prichádza s novým podcastom Opera Viva!

Vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu s ochorením COVID-19 je aj banskobystrická Štátna opera stále zatvorená. Aby divákom nechýbali informácie o divadelnom dianí a tiež atmosféra predstavení, Štátna opera sa rozhodla spustiť nový podcast pod názvom Opera Viva!. Informovala o tom Katarína Uhríková, vedúca propagácie opery.

19.02.2021 07:00
Ruzove-kralovstvo 2 Foto:
Na portáli navstevnik.online Štátna opera v Banskej Bystrici uviedla aj hudobnú rozprávku Ružové kráľovstvo.
debata

„Dramaturgička Alžbeta Lukáčová sa každé dva týždne pozhovára so zaujímavými hosťami o témach z prostredia operného divadla, o dianí vo svete súčasnej opery, operety či tanca a ponúkne pohľad do histórie. Bude diskutovať aj o exkluzívnych umeleckých počinoch a tituloch, ktoré prináša produkcia kamenného divadla. Podcast Opera Viva! je pre každého, kto má chuť spoznať operu ako živé, životaschopné a komunikatívne umenie,“ zdôraznila Uhríková.

Priaznivci si prvú časť budú môcť vypočuť v utorok 23. februára od 20.00 h na webe a sociálnych sieťach banskobystrickej opery, ako i v podcastových aplikáciách.

Podľa Uhríkovej aktuálnou témou je Štátna opera v časoch pandémie a po nej. O tom, ako pracuje operné divadlo počas pandémie, či je rekonštrukcia divadla v súčasných podmienkach reálna, ako vyzerá plán na tento rok, čo opernému umeniu pandémia dala a vzala, kam sa divadlo bude uberať v nasledujúcich rokoch, bude Lukáčová diskutovať s riaditeľom banskobystrickej opery Rudolfom Hromadom.

Už teraz divadlo sprístupňuje niektoré svoje úspešné inscenácie na portáli navstevnik.online aj cez kanál youtube.
Hrnčiarsky bál
debata chyba
Viac na túto tému: #Štátna opera Banská Bystrica