Hoďte sa do gala, pozýva Národné divadlo

Slovenské národné divadlo pripravilo na záver sezóny open-air Letné gala na nábreží Dunaja, pred novou budovou divadla. Program, ktorý vytvorili všetky tri umelecké súbory divadla, sa začne v sobotu 26. júna o 19. hodine a potrvá až do nočných hodín.

25.06.2021 12:07
debata

Keď platí, že každý koniec je zároveň začiatok niečoho nového, aj ukončenie 101. divadelnej sezóny SND bude súčasne otvorením Kultúrneho leta v Bratislave. Letné gala bude zároveň ochutnávkou z repertoáru opier, ktoré si diváci môžu užívať v nasledujúcej divadelnej sezóne.

Na námestí pred divadlom zaznejú árie z Dvořákovej opery Čert a Káča, z Donizettiho Lucie z Lammermooru, Ponchielliho opery La Gioconda a Leoncavalových Komediantov. V programe nebude chýbať ani obľúbený Verdi a ukážky z opier La traviata a Rigoletto.

Návštevníci sa môžu tešiť na skvelých operných sólistov, v Letnom gala vystúpia Jolana Fogašová, Adriana Kohútková, Mariana Sajko, Andrea Vizvári, Dalibor Jenis, Daniel Čapkovič, Tomáš Juhás, Michal Lehotský, Richard Šveda a Ondrej Šaling.

Sólisti a členovia baletného súboru SND sa predstavia v troch nových komorných dielach. Ninu Polákovú inšpirovala známa meditácia z Massenetovej opery Thaïs. Jej choreografiu budú interpretovať prví sólisti Baletu SND Olga Chelpanová a Konstantin Korotkov.

Peter Dedinský sa uvedie choreografiou Pekelného tanca z Dvořákovej opery Čert a Káča a Reona Sato valčíkom z Prokofievovho baletu Popoluška. Spoluúčinkuje orchester Opery SND pod taktovkou Martina Leginusa.

Program budú slovom sprevádzať členovia Činohry SND Anežka Petrová a Daniel Fischer. Členovia Činohry SND sa predstavia aj ako vynikajúci hudobníci.

Od 20.30 h bude pódium patriť Richardovi Autnerovi, ktorý uvedie svoje debutové CD s názvom Odpovede a open-air Letné gala SND ukončí Daniel Fischer s Orchestrom Jeana Valjeana.

Vstup na podujatie je voľný, v súvislosti s protipandemickými opatreniami je však počet divákov limitovaný, a preto je nevyhnutné vyzdvihnúť si vstupenky (s nulovou hodnotou) v pokladnici v novej budove SND.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #divadlo #opera #Slovenské národné divadlo