Divadelný súbor z Prievidze sa predstaví na festivale v Monaku

Prievidzský divadelný súbor Divadlo "A" a Divadlo Shanti bude reprezentovať mesto a Slovensko na Svetovom festivale amatérskeho divadla v Monaku.

15.08.2021 15:00
Divadlo A Prievidza Foto:
Divadelníci z Prievidze pred odchodom do Monaka.
debata

V Monaku sa ochotníci predstavia už po druhý raz, tento rok s hrou Lakomec v réžii Petra Palika.

„Festival Mondial du Theatre v Monaku sa koná iba každé štyri roky a súbory, ktoré sa na ňom predstavia, sú výberom z toho najlepšieho z celého sveta,“ vysvetlila Viera Boronkayová zo súboru.

Ochotnícky súbor s viac ako 65-ročnou tradíciou sa na svetovom festivale predstaví po druhý raz, prvýkrát to bolo v roku 2009 s inscenáciou Malomeštiakova svadba v réžii Jozefa Krasulu.

Podujatie tento rok potrvá od 15. do 22. augusta. Účasť prievidzských divadelníkov podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Ochotnícky súbor Divadla „A“ pôsobí na divadelnej scéne už viac ako 65 rokov. Súbor alternatívneho Divadla Shanti funguje zase od roku 1991. Úzka spolupráca oboch divadiel sa začala v roku 1996 inscenáciou Michala Babiaka Veža babylonská.

V súčasnosti pracujú ako samostatné občianske združenie úzko spojené s kultúrnym a spoločenským strediskom a mestom Prievidza. Pravidelne sa zúčastňujú na rôznych súťažných prehliadkach súborov na Slovensku i v zahraničí.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #divadelný festival #ochotnícke divadlo