Scénickej žatve 2021 bude kraľovať slovenské divadlo

Koniec augusta bude v Martine patriť najstaršiemu festivalu neprofesionálneho divadla v Európe. Na 99. ročníku Scénickej žatvy, ktorý sa uskutoční od 25. do 29. augusta, diváci uvidia slovenskú klasiku, akou je Ženský zákon od Jozefa Gregora Tajovského či Matka od Júliusa Barča-Ivana v podaní neprofesionálnych súborov z celého Slovenska.

21.08.2021 16:00
unnamed Foto:
Plagát k 99. ročníku festivalu ochotníckeho divadla Scénická žatva.
debata

„Ak máte radi komédie, príďte na Pisočok Divadla KĽUD alebo na Legendu (Jánošikowu?) Potulného dividla J+T. Ak hľadáte skôr vážnejšie témy, pozrite si predstavenie Kengura Divadla ‚G‘ z Trebišova alebo Ja som Tyra detského divadelného súboru DRIM z Nitry,“ pozval programový riaditeľ festivalu Matej Moško.

Program myslí aj na deti, pre ktoré Turčianske kultúrne stredisko pripravilo divadelné dielničky, chodúľovú šou či predstavenie Divočiny. Pre rodičov a skôr narodených sú pripravené koncerty na Divadelnom námestí alebo divadelný kvíz v Brepte s hercami Slovenského komorného divadla.

„Tohtoročný program sme výnimočne zostavovali priamym výberom. Tradične tvoria program festivalu víťazi postupových súťaží, ktorých tento rok pre pandemické opatrenia budeme poznať až na jeseň. Ak zostane Martin zelený, dúfame, že divadlá budú opäť plné,“ dodal Moško.

Festival Scénická žatva sa bude riadiť aktuálne platnými protipandemickými opatreniami. Súčasťou podujatia bude aj presunutá premiéra slávnostného galaprogramu Možno príde aj Belopotocký v réžii Jozefa Krasulu pri príležitosti 190. výročia prvého ochotníckeho predstavenia na Slovensku a Roku slovenského divadla 2020.

Program a ďalšie informácie o festivale budú postupne uverejňovať na stránke www.scenickazatva.eu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Scénická žatva