DAB v Nitre pripravilo výstavu k 30. výročiu otvorenia svojej divadelnej budovy

Ako sme stavali divadlo je názov výstavy, ktorú pre svojich divákov pripravilo Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre. "Expozíciu oficiálne sprístupníme 19. septembra, teda presne v deň, keď uplynie 30 rokov od uvedenia prvej premiéry v súčasnej budove divadla," uviedla kurátorka výstavy Slavka Civáňová.

16.09.2022 15:00
Nitra divadlo Foto: ,
Divadlo Andreja Bagara v Nitre.
debata

Fotografická výstava je nainštalovaná vo vstupnom foyeri divadla. „Dokumentuje výstavbu novej budovy DAB v rokoch 1981 až 1992 na Svätoplukovom námestí v Nitre. Ponúka exkluzívne fotografie z nášho archívu, ktoré zachytávajú makety, plány a architektonické návrhy divadelnej budovy,“ povedala Civáňová.

Ako doplnila, návštevníci si na fotkách môžu pozrieť položenie základného kameňa, priebeh stavby i hercov DAB, ktorí v rámci brigád socialistickej práce pomáhali stavať svoje nové divadlo.

„Súčasťou expozície sú aj zábery z alegorického sprievodu divadelníkov, keď v kostýmoch prechádzali zo starej do novej budovy divadla, a tiež fotografie z prvých divadelných premiér na novom javisku,“ doplnila Civáňová.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #Divadlo Andreja Bagara v Nitre