Lucia Siposová: V kabarete má láska pikantnejšiu tvár

Máj, lásky čas - alebo je to len staré klišé? Ako vníma tento mesiac Lucia Siposová?

05.05.2023 14:00
Lucia Siposova Foto: ,
V máji sa prebúdza príroda a ľuďom sa z toho zapaľujú lýtka, hovorí Lucia Siposová.
debata (1)

Je pre vás máj lásky čas?

V máji sa prebúdza príroda a ľuďom sa z toho zapaľujú lýtka. Človek má pocit, akoby bol zamilovaný, hoci nie je. Je to ako zaľúbiť sa do života! Keď sme nemali mobily a počítače, viac sme to prežívali boli sme viac napojení na prírodu. Ale to „niečo“ vo vzduchu sa nestratilo, prežívajú to všetky živé tvory.

Vyskúšali ste si už bozkávanie pod májovou čerešňou?

Som síce starý romantik, ale žiadny muž ma zatiaľ nezobral pod májovú čerešňu. Pri mojich dlhoročných vzťahoch k tomu nedošlo, tých krátkych bolo dosť, boli krásne, ale nie pod slovenskou čerešňou…

O láske hráte aj vo svojom Red Cat Cabarete, hoci nie v až takej romantickej podobe. Akú podobu má láska v kabarete?

Dúfam, že aj romantickú. V kabarete môžeme ľudí uvoľniť, rozosmiať a povedať im pritom veci, ktoré považujeme za dôležité. A medzi ne určite patrí láska. Kabaret má na prvý pohľad odvážnejšiu aj pikantnú tvár, ale s ľahkosťou nenápadne často odovzdáme viac, ako keby sme sa snažili byť múdri a seriózni. Láska je témou skoro v každej našej šou a kabaret je moja forma zdieľania dôležitých hodnôty. Ľudia sú vo všeobecnosti uzavretí, a my sa ich snažíme otvárať, ich srdcia aj mysle. Celý kabaret je vlastne jedna starosvetská romantická idea.

Lucia Siposová hrá o láske aj vo svojom Red Cat... Foto: Martin Hindy
Lucia Siposova kabaret Lucia Siposová hrá o láske aj vo svojom Red Cat Cabarete.

Takže ste starosvetská aj vo vzťahoch?

Neviem, čo presne to znamená (úsmev). Chcela by som gentlemana, ktorý má dostatok sebavedomia, aby sa dokázal ku mne pridať a radovať sa so mnou zo života. Ešte sa do takého zamilovať…

Ako herečka stále pracujete s emóciami. Čo vám pomáha oddýchnuť si od nich?

Emócie neberiem ako záťaž, hoci niekedy mám pocit, že sa naozaj celá rozdám. Ale ak je to pekný večer, nabije ma energiou, takže emócie zo seba vydávam aj prijímam. Raz za čas potrebujem zmeniť vzduch, vtedy opustím túto krajinu alebo aspoň mesto a idem medzi neznámych ľudí, ideálne sama. Milujem ľudí, len občas potrebujem zmeniť výhľad, vône, aj tých ľudí. Momentálne som slobodná, nemám frajera, takže keď prídem v noci z roboty, je zo mňa nočný vták, môžem robiť, čo chcem, pozerať, čo chcem alebo píšem, to je jedno, som doma vo svojom „nočnom klube“. Niekedy potrebujem ticho a prírodu, ale v lete je zo mňa party girl! Nechávam sa unášať, mám rada vlastne všetko, nasledujem emócie, idem podľa nálady… som náladová (úsmev).

Lucia Siposová Čítajte viac Lucia Siposová o snímke Piargy: Čakala som na akčnú scénu v snehu

Vysvetľujem si to tak, že viete ľuďom urobiť dobrú náladu…

Milujem, keď ľudí rozosmejem a urobím im dobrú náladu. Viem sa, samozrejme, aj rozčúliť a samu seba pekne rozhodiť, ale väčšinou som dobre naladená a vážim si každý deň na tomto krásnom svete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Siposová