Kráľova metresa - zamlčaný osud Marianny Pálffy

Na hrade Červený Kameň v sobotu 2. septembra odohrajú posledné divadelné predstavenie letnej sezóny. Témou je osud niekdajšej obyvateľky hradu z Habsburského rodu.

31.08.2023 12:11
Kráľova Metresa  Červený Kameň Foto:
Z predstavenia Kráľova metresa - zamlčaný osud Marianny Pálffy.
debata

. SNM-Múzeum Červený Kameň uvedie v sobotu 2. septembra posledné divadelné predstavenie letnej sezóny s názvom Kráľova metresa. Zamlčaný osud Marianny Pálffy. Scénické predstavenie priblíži príbeh Marianny Pálffy, prvej metresy v dejinách Habsburského rodu. Ako sa dostala z Červeného Kameňa až na viedenský dvor, priamo do spálne cisára a uhorského kráľa Jozefa I.? A s čím všetkým musela bojovať po tom, ako cisár predčasne zomrel?

Hlavnou hrdinkou scénického predstavenia je... Foto: SNM - Múzeum Červený Kameň
Kráľova Metresa Červený Kameň Hlavnou hrdinkou scénického predstavenia je Marianna Pálffy, niekdajšia obyvateľka hradu Červený Kameň. Predstavenie sa bude odohrávať v najväčších pivniciach Strednej Európy, ktoré budú môcť diváci zažiť v netradičnom scénografickom prevedení a v atmosfére živej sláčikovej hudby inšpirovanej Johanom Sebastianom Bachom.

Predstavenie Kráľova metresa – zamlčaný osud Marianny Pálffy je hlavným scénickým podujatím sezóny v SNM – Múzeu Červený Kameň. Bude sa odohrávať v najväčších pivniciach Strednej Európy, ktoré budú môcť diváci zažiť v netradičnom scénografickom prevedení a v atmosfére živej sláčikovej hudby inšpirovanej Johanom Sebastianom Bachom.

Múzeum Červený Kameň predstaví príbeh Marianny... Foto: SNM - Múzeum Červený Kameň
Kráľova Metresa Červený Kameň Múzeum Červený Kameň predstaví príbeh Marianny Pálffy. Ako sa dostala z Červeného Kameňa až na viedenský dvor, priamo do spálne cisára a uhorského kráľa Jozefa I.? A s čím všetkým musela bojovať po tom, ako cisár predčasne zomrel?

Začiatok predstavenia je vždy o 18.hodine, 19.30 hodine a o 21. hodine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Červený kameň