Božidara Turzonovová ako matka, ktorá vstáva z hrobu

Bratislavské Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava bude začiatkom decembra hostiť trnavské Divadlo Jána Palárika s predstavením Vrátila sa raz v noci.

28.11.2012 05:00
Božidara Turzonovová Foto:
Božidara Turzonovová
debata

Komédia z pera argentínskeho dramatika Eduarda Rovnera predstaví príbeh Manuela (Gregor Hološka), ktorý poruší všetky matkine predstavy – namiesto lekára sa stane pedikérom a aby toho nebolo málo, ide sa ženiť s katolíčkou a slobodnou matkou Dolly (Zuzana Šebová). Jeho matka Fanny, stvárnila ju Božidara Turzonovová, sa vracia do sveta živých, aby životné cesty svojho syna nasmerovala správnym smerom.

Čo sa stane, ak večne uhundraná matka vstane z mŕtvych, aby „schválila“ nevestu svojmu dospelému synovi, uvidia diváci v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v utorok 4. decembra o 19. hodine.

Vtipný príbeh plný komických situácií, zmätkov a nedorozumení, pretože matku vidí a počuje iba Manuel, doplní živá hudba. Autorom piesní je Ľubomír Feldek a hudby Víťazoslav Kubička. Inscenáciu režijne naštudoval člen Činohry Slovenského národného divadla Emil Horváth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba