Na festivale Dotyky a spojenia otvoria výstavu o 30 rokoch slovenského divadla

Na divadelnom festivale Dotyky a spojenia v Martine sprístupnia v utorok 20. júna výstavu Ako sa hľadáme: 30 rokov SR v divadelných inscenáciách. TASR o tom informovala PR manažérka Divadelného ústavu Katarína Morsztynová.

18.06.2023 15:00
dotyky a spojenia Foto:
Vizuál aktuálneho ročníka festivalu Dotyky a spojenia.
debata

Doplnila, že výstava nazerá na obdobie uplynulých 30 rokov prostredníctvom fotografií a objektov z divadelných inscenácií a úryvkov z dobovej tlače.

„Kľúčom k ich zoradeniu je niekoľko tém, ktoré sa opakujú a kriticky upozorňujú na stav našej spoločnosti – mýty o slovenských hrdinoch, vzťah k folklóru, absencia žien vo verejnom priestore… Výstavu fotografií dopĺňajú exponáty výtvarníkov a výtvarníčok, ktorí tému tridsaťročného Slovenska zhmotnili do objektov,“ priblížila.

Zdena Gruberová Čítajte viac Zdena Gruberová nerada filozofovala, bola pekná a obľúbená. O legendárnej herečke vyšla kniha

Divákom na festivale ponúknu počas siedmich dní (19. – 25. 6.) 33 divadelných predstavení z 28 slovenských a českých divadiel. Záštitu nad festivalom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Patrónmi festivalu sú členka umeleckého súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre Eva Pavlíková a bard slovenskej réžie Ľubomír Vajdička.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dotyky a spojenia