Do Trenčína cestujú Travis aj Stanleyho pohár

Zatiaľ čo štvrtková noc na Pohode patrila elektronike, v piatok sa môžu návštevníci Pohody tešiť najmä na brit-pop. Na trenčianskom letisku sa o 23.h predstaví škótska formácia Travis. Festival sa však môže popýšiť aj inými ako hudobnými trofejami. Jednou z nich bude Stanleyho pohár.

11.07.2014 09:00
30 pohoda Foto:
Raperka Azealia Banks vystúpi v piatok o 22. h.
debata

Päť rokov po nešťastí, ktoré spôsobil pád tanečného stanu, sa do programu Pohody zaradila štvorica z Travis. Muzikanti, ktorí v čase nehody nemohli vystúpiť, sa podľa organizátora Michala Kaščáka na podujatie plánovali vrátiť. "Je symbolické, že sa tak stane päť rokov od tejto smutnej udalosti,“ vyhlásil. Na koncerte kapely by mali dnes v noci odznieť aj hity ako Sing, Side alebo Why Does it Always Rains on Me?

Vo večerných hodinách sa na pódiu predstaví aj americká raperka Azealia Banks alebo skupiny Moderat či Modeselector. Počas víkendu pribudnú medzi hviezdnymi účinkujúcimi aj Kelis, Goldfrapp, Suede alebo Disclosure.

Kaščák však upozornil aj na menej známe mená, ktoré by mohli počas festivalu návštevníkov ešte zaujať. „Veľmi sa mi páčia napríklad mathrockoví Tricot z Japonska, sú to tri dievčatá a jeden chalan a znejú ako Chiki liki tu-a, len o čosi dravejšie. Zaujímaví sú aj izraelskí Bemet aj Money for Rope z Austrálie,“ vysvetľuje. „Mojím asi najväčším tipom z týchto menej známych kapiel je však Tune-Yards. Videl som ich v Amerike s Yoko Ono a bol som unesený. Odvtedy som tento projekt chcel na Pohode a aj keď u nás nie sú vyložene zvučným menom, tak pre mňa je to jedno z najväčších mien, aké v tomto roku máme.“

Svoju multižánrovosť potvrdí Pohoda tiež množstvom diskusií, divadelných predstavení, programov pre deti či tanečných a iných workshopov. Na svoje si prídu aj fanúšikovia športu. Aktivity tento rok obohatia aj dve špeciality.

Na festival sa príde pochváliť Marián Gáborík s najprestížnejšou klubovou hokejovou trofejou – Stanley Cupom. Ukáže ju v piatok z hlavného pódia po ôsmej večer po koncerte amerického gitaristu Seasick Steva. „Stanley Cup už vo svojej minulosti zažil všeličo, ale neviem o tom, že by ho niekto vzal na hudobný festival pre 30-tisíc divákov. Som rád, že takto uvidia pohár nielen Trenčania, ale aj fanúšikovia z celého Slovenska,“ vyhlásil. Druhou špecialitou budú priame prenosy z Tour de France a vďaka nim možnosť sledovať Petra Sagana v akcii. V Saganfanzone budú prebiehať aj cyklistické diskusie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Stanley Cup #Kraftwerk #Pohoda 2014 #Travis