Na Uprising Reggae Festivale vystúpi aj Kiril Djaikovski

Na ôsmom ročníku Uprising Reggae Festivalu sa predstaví aj macedónsky elektronický hudobník a skladateľ Kiril Djaikovski, ktorý je jedným zo zakladateľov žánru balkan beat.

08.07.2015 18:09
Kiril Djaikovski Foto:
Kiril Djaikovski vystúpi na Uprising Reggae Festivale.
debata

Na podujatí spolu s ním vystúpi živá kapela a tiež TK Wonder a MC Wasp. Organizátori festivalu, ktorý sa uskutoční 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, okrem toho potvrdili aj účasť ďalších dvoch slovenských interpretov. Sú nimi rapper Gleb a producent a dídžej Komander Ground.

odkaz
Súťaž - Festivalové leto

Kiril Djaikovski sa na hudobnej scéne pohybuje už od začiatku 80. rokov, keď spoluzakladal formáciu Bastion. Neskôr sa presťahoval do Austrálie, kde začal experimentovať a spájať tradičnú macedónsku hudbu s elektronickými beatmi. Jeho hudba sa objavila vo vyše tridsiatich filmoch a divadelných predstaveniach ako aj na mnohých kompiláciách. Na konte má trinásť EP nahrávok, zatiaľ poslednou z nich je Spin Off (2013) so spomínaným MC Waspom. Medzi najznámejšie skladby Kirila Djaikovského patria Lion's Den, Jungle Shadow, Raise Up Your Head či Ghetto Life.

Hlavnými hviezdami tohtoročného Uprisingu budú britská skupina UB40, Bunny Wailer z Jamajky a americký spevák a rapper Matisyahu. Hip-hopovým headlinerom bude americká skupina Onyx.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #festival #Uprising Reggae Festival #Kiril Djaikovski