Emir Kusturica sa teší na festival Lodenica

Srbský režisér, herec a hudobník Emir Kusturica sa teší na festival Lodenica, ktorý sa bude konať od 25. do 27. augusta v Piešťanoch. Šesťdesiatjedenročný muzikant sa predstaví aj s kapelou No Smoking Orchestra. "Koncertovanie je pre mňa absolútny relax. Ak niekto hrá hudbu, ktorá vznikla z tradície a kombinácie rôznych rytmov, takú, že aj mŕtveho zobudí, to je vždy radosť. Aj pre hudobníkov a verím, že aj pre publikum. My sa už 23 rokov snažíme robiť ľuďom radosť. Máme radi open air podujatia, sľubujem, že aj v Piešťanoch to bude silné. Miesta, kde je milión ľudí, to je ako oheň, ktorý horí stále a nezhasne," uviedol Kusturica.

01.06.2016 12:09
koncert Kusturica Foto: ,
Emir Kusturica na koncerte v Bratislave striedal elektrickú gitaru s bicími nástrojmi.
debata

Muzikant, ktorý v marci vystúpil v Bratislave, si obľúbil slovenských fanúšikov a fanúšičky. „Myslím si, že tunajšie publikum je rovnaké ako všade, kde žijú Slovania. Viete oceniť hudbu, ktorá má melancholický základ a ktorá je temperamentnou kombináciou hudby Južnej Ameriky a rómskych rytmov. Je to niečo, čo sa dnes nazýva crossover. Myslím si, že ľudia na to reagujú dobre,“ dodal.

Účasť na festivale už potvrdili aj Spirituál Kvintet, Čechomor, Jan Nedvěd, František Nedvěd a Tie break, IMT Smile, Desmod, Družina, Otava Yo, Middle of the Road, Kamelot, Allan Mikušek, Ploštín Punk, Devítka, Všichni svatí, Malina Brothers, Slniečko a ďalší.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emir Kusturica #Lodenica 2016 #No Smokingt Orchestra #Middle of the Road