Michal Kaščák: Tento rok Pohody hodnotím ako fantastický

Na trenčianskom letisku sa v nedeľu skončil 21. ročník multižánrového festivalu Pohoda.

09.07.2017 15:56
Bolo nás jedenásť pohoda Kaščák Foto:
Michal Kaščák na pódiu počas tohtoročnej Pohody.
debata (3)

Michal Kaščák, organizátor podujatia, ktoré sa začalo vo štvrtok, označil tento ročník za fantastický. „Tento ročník bol pre nás veľmi dôležitý a ja ho hodnotím ako fantastický. Máme vynikajúce ohlasy od umelcov, hostí a návštevníkov. Ľudia z bezpečnostných zložiek hodnotia tento ročník ako výborný, podľa zdravotníkov priniesol najmenej úrazov za ostatných päť – šesť rokov, podľa polície došlo len k niekoľkým bežným problémom," povedal na dnešnej tlačovej konferencii.

Program festivalu ponúkol aj množstvo špeciálnych vystúpení. „Pre mňa bol tento ročník dôležitý aj z umeleckého hľadiska, keďže sme mali niekoľko projektov, ktoré sme si sami vymysleli a zrealizovali. Ako napríklad vo štvrtok Bolo nás jedenásť, kde sa stretla výnimočná skupina ľudí na čele s pánom Lasicom. Sledujem pána Lasicu od 80. rokov a toľko jeho úsmevov som nevidel snáď za celý ten čas – to sa týka skúšok, koncertu či backstageu. Uvažujem, či by sme s týmto projektom ešte niečo nevymysleli, ale nechávam si odstup. Zažili sme tiež tri svetové premiéry súčasných českých alebo slovenských autorov so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, špeciálnym projektom bola aj Pohoda 1997, čo bol, samozrejme, dosť silný emočný zážitok. Stretol som tam všetky kapely, ktoré v roku 1997 hrali na Pohode a všetky ešte hrať vedia," prezradil.

alt-J
alt-J
+19alt-J

Pohoda zažila tento rok slnko, dážď i búrky. „Priebeh festivalu trocha poznačilo počasie. Som rád, ako sme zvládli situáciu počas piatku. Zároveň musím povedať, že tie najväčšie problémy s počasím nás obišli," vyhlásil Kaščák a dodal, že počasie zrejme ovplyvnilo aj záverečnú fázu predaja vstupeniek. „Festival sa nevypredal a napriek radám niektorých marketingových špecialistov – použiť formulku ‚vypredané‘, sme si povedali, že nám to za to nestojí – tvrdiť, že sme vypredaní, keď to tak nebolo. K vypredaniu chýbalo niekoľko stoviek vstupeniek. Myslím si tiež, že išlo o najmenej kompromisný program za niekoľko rokov. Minulý rok sme mali tri legendy – PJ Harvey, Sigur Rós a The Prodigy, tentoraz to boli menej všeobecne známi interpreti – Alt-J, M.I.A. a Solange. Dva týždne pred začiatkom festivalu sme držali krok v predaji s minulým rokom, no potom sa to zastavilo, pričom ja dávam vinu predpovediam počasia. V rozhodujúcej fáze si kupujú lístky ľudia, ktorí čakajú, aké bude počasie. Ja som však spokojný, koľko a akí ľudia tu boli a tiež aký pocit tu po nich ostal," povedal.

M.I.A.
M.I.A.
+12Benjamin Clementine
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Kaščák #Pohoda 2017