Country víkend môžete stráviť priamo pod Tatrami

V obci Šuňava sa 19. a 20. augusta uskutoční už 19. ročník podujatia Country weekend, festivalu country, folku, bluegrassu a trampskej hudby. Festival sa každoročne snaží svojim návštevníkom predstaviť nielen to najlepšie z domácej či zahraničnej scény, ale aj hudobných nováčikov.

13.07.2017 07:00
Country weekend Foto:
Festival Country weekend sa v obci Šuňava uskutoční 19. a 20. augusta.
debata

„Dať priestor mladým talentom sa stalo jednou z priorít Country weekendu. Na Slovensku nie je veľa festivalov, kde môžu začínajúci umelci prezentovať svoju tvorbu a stáť pritom na rovnakom pódiu ako veľké hviezdy“, tvrdí organizátorka festivalu Ľuba Jančíková.

Festival trvá dva dni a jedným z vrcholov aj je slávnostné zapálenie festivalového ohňa sprevádzané trampským ceremoniálom. Country weekend je jediným podujatím na Slovensku, ktorý tento ceremoniál počas celej svojej histórie dodržiava. Hlavným lákadlom sú však samotní interpreti. Tento rok sa pod Tatrami okrem iných predstavia Allan Mikušek so skupinou, Tučňáci (ČR), Neznámi, Pacipacifik, Veteráni, Lucia Briestenská so skupinou či Kristína Prekopová Band.

Súčasťou Country weeknedu sú aj sprievodné akcie – motorkársky zjazd, atrakcie pre deti, súťaže pre dospelých, tanečné skupiny, dobové atrakcie, ukážky westernového jazdectva, jazdeckej polície, ukážky výcviku psov, rôzne hry, jazdy na koňoch, štvorkolkách, stanový tábor s pravým indiánskym tee-pee a veľa ďalšieho.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #country #Country weekend #Šuňava #Allan Mikušek