Pssst! Billy Barman a dievčatá si zahrajú naozaj potichu

Slovenská skupina Billy Barman uvedie v piatok 1. septembra na prvom ročníku festivalu Tatra Flowers v premiére nový projekt s názvom Billy Barman a dievčatá... potichu! Fanúšikovia a fanúšičky si kapelu budú môcť vychutnať na Téryho chate v sprievode piatich vokalistiek zo SĽUK-u. Skupina koncert odohrá v akustickom prevedení, bez použitia akýchkoľvek elektrických nástrojov či aparatúry.

21.07.2017 09:00
skupina Billy Barman Foto: ,
Billy Barman predstavia na festivale Tatra Flowers nový projekt s názvom Billy Barman a dievčatá... potichu!
debata

„Veľmi sa tešíme na tento príbeh. Koncertom uzatvárame dramaturgiu pre aktuálny ročník. Som rád, že sa kapele Billy Barman zapáčil nápad zahrať si akusticky spolu so speváčkami SĽUK-u a to všetko v nadmorskej výške 2015 m n. m. Bude to unikátny koncert. Známe skladby Billy Barmana zaznejú inak, ako ich fanúšikovia poznajú. Trojhodinová túra na Téryho chatu bude teda stáť za to! Teším sa aj na samotný výstup členov kapely a horských nosičov, ktorí ponesú hudobné nástroje a možno aj členov kapely. A celé vystúpenie bude výnimočné ešte niečím. Ľudia, ktorí sa prídu pozrieť na tento koncert, budú môcť stáť alebo sedieť v úplnej blízkosti kapely, žiadne zábrany ani pódiá. Budú si tak môcť vychutnať jedinečnú atmosféru,“ povedal šéf produkcie festivalu Jozef Murín.

Z koncertu sa tešia aj členovia kapely. „Sme naozaj radi, že môžeme konečne vymeniť pódium za skalu, mikrobus za palicu a ruksak, technikov za horských nosičov, zvukárov za ozvenu a dať dohromady špeciálne hudobné teleso, postavené na čisto akustických nástrojoch a hlasoch krásnych dievčat zo SĽUK-u. K folklóru a horám máme blízko, často nám pomáhajú pri písaní textov. Tatra Flowers je preto výzva, ktorú radi prijímame,“ poznamenal frontman Billy Barmana Juraj Podmanický.

Okrem Billy Barman a SĽUK-u, ktorý sa v rámci festivalového programu predstaví aj v sobotu na jedinom spoplatnenom koncerte festivalu spoločne s Janou Kirschner, vystúpia na Tatra Flowers aj Peter Lipa, Iva Bittová či mladá speváčka Katarína Máliková. O hudobný zážitok sa postarajú tiež Vrbovskí víťazi či Mucha Quartet a zo sólových inštrumentalistov sa v rámci festivalu na pódium postavia huslista Dalibor Karvay a harfista Michal Matejčík. „Keď vznikla myšlienka vytvoriť Tatra Flowers, hneď som mal v hlave umelcov, ktorí mi do programu z rôznych dôvodov sedeli. Teraz máme hotový kompletný zoznam účinkujúcich a vidím, že vtedy bola v mojej hlave asi len jedna tretina toho, čo všetko tam máme dnes,“ poznamenal autor a organizátor festivalu František Tököly.

Organizátori festivalu spoplatnili v rámci jeho prvého ročníka len spomínaný koncert Jany Kirschner a SĽUK-u. Časť vstupného na sobotňajšie popoludnie pritom venujú TANAP-u na prácu s deťmi a mládežou.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Billy Barman #SĽUK #Tatra Flowers #Téryho chata