Na gastrofestival v Komoči zavíta hviezdna porota

Oáza Camp v Komoči bude aj tento rok hostiteľom tradičného International Gastrofestivalu s medzinárodnou účasťou a hviezdnymi porotcami.

02.08.2017 14:25
komoča, gastrofestival Foto:
Na festivale vystúpi Zuzana Smatanová, ABBA Slovakia, OMEGA Revival a ďalší interpreti zo Slovenska a Maďarska.
debata

Na 16. ročník najväčšieho slovenského gastrofestivalu pod šírym nebom sa prihlásilo už viac ako dvesto družstiev. Festival svoje brány otvorí vo štvrtok. Medzi porotcami nájdeme renomovaných kuchárov ako Jaroslav Žídek, Vojtech Artz a László Benke z Maďarska.

Návštevníci sa môžu osviežiť v jazere s piesočnatou­ plážou

Súťažiť sa bude až v jedenástich kategóriách, ktoré zahŕňajú rôzne tradičné jedlá z regiónu ako sú guláše, perkelty, či halászlé. Pripravená je však aj voľná kategória a kategória bezmäsitých jedlách. „Zatiaľ sa nám prihlásili družstvá zo Slovenska, Česka, Maďarska a Rumunska,“ uviedla jedna z organizátorov festivalu Erika Tóthová. Jedlá bude hodnotiť viac ako päťdesiatčlenná porota. „Pre návštevníkov pripravujeme aj akciu Svet Európy, kde budeme prezentovať rozmanitosť chutí a tradícií rôznych regiónov stredoeurópskych krajín,“ dodala Tóthová.

Návštevníci sa budú môcť zúčastniť aj... Foto: Gastrofestival Komoča
komoča, gastrofestival Návštevníci sa budú môcť zúčastniť aj prednášok, súťaží, koncertov a pripravený bude aj dom tanca.

Návštevníci sa budú môcť zúčastniť aj prednášok, súťaží, koncertov a pripravený bude aj dom tanca. Pre deti bude pripravená v sobotu detská zóna, kde sa môžu zapojiť do rôznych aktivít. V degustačnom dvore v areáli festivalu môžu návštevníci ochutnať rôzne miestne špeciality ako napríklad tradičný kotlíkový guláš, halászlé, sumčí paprikáš, údené koleno, ale aj jedlá z diviny a bryndzové halušky.

Organizátori chystajú dobré jedlo aj hudobné hviezdy

Diváci sa okrem pochúťok, ktoré budú družstvá pripravovať, môžu tešiť aj na bohatý sprievodný program. Na festivale vystúpi Zuzana Smatanová, ABBA Slovakia, OMEGA Revival a ďalší interpreti zo Slovenska a Maďarska. Vystúpenia budú na dvoch pódiách, pričom jedno z pódií bude na piesočnatej pláži. Väčšina lístkov v predpredaji je už vypredaná, ale návštevníci si budú môcť kúpiť lístky priamo v dejisku. V areáli sa nachádza aj priestor na stanovanie. Organizátori pripravili aj kyvadlovú dopravu zdarma z Nových Zámkov a Kolárova.

Festival každoročne navštívi viac ako 10-tisíc ľudí. „Organizačný tím sa prvýkrát stretol už na začiatku decembra. Odvtedy pracujeme na tom aby bol festival čo najlepšie pripravený,“ uzavrela Erika Tóthová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Komoča #gastrofestival