Pohoda vládne nomináciám na European Festival Awards

Nomináciám na European Festival Awards vládne trenčiansky festival Pohoda, ktorý sa uchádza o víťazstvo v siedmich kategóriách.

12.12.2017 07:00
Atmosféra počas prvého dňa Pohody 2017. Pohoda Foto:
Populárny trenčiansky festival Pohoda má šancu získať až sedem cien European Festival Awards.
debata (3)

Konkrétne sú to Najlepší line-up, Najlepší promotér, Najlepší stredne veľký festival, Ocenenie za ekologické riešenia, Ocenenie za inovácie v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia, Ocenenie pre najlepšie aktivity značky na festivale a ocenenie za prístup v rámci dôležitých spoločenských tém – Take a Stand Award.

Pohoda sa ocitla medzi nominovanými aj v minulosti. Novinkou je premiérová nominácia za inovácie v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia, kde organizátori prihlásili systém riešenia meteorologických situácií, ktorý realizujú v spolupráci s odborníkmi zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Porota ocenila aj zelené komplexné riešenia festivalu. Odborníkov tiež zaujal projekt založený na energeticky samostatnom „fotovoltickom“ stagei, ako aj solárne lampy, ktoré osvetľujú veľkú časť festivalového areálu. V rámci ocenenia Take a Stand presvedčila porotu víťazná inštalácia Public Festival Award – Minaret.

Päť nominácií má festival Roskilde, štyri Lowlands, po tri získali Sziget, Exit, Wacken, Woodstock Festival Poland a Electric Castle. České podujatie Colours of Ostrava sa uchádza o cenu v kategórii veľkých festivalov. Mená víťazov vyhlásia 17. januára v holandskom Groningene.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #nominácia #Sziget #European Festival Awards