Uprising dopĺňa headlinerov. Na festival mieri Gentleman

Tohtoročný súpis headlinerov festivalu Uprising má nový prírastok. Do Bratislavy mieri nemecký reggae hudobník Gentleman, ktorý má na konte už desať albumov, jeho piesne sú v rotácii jamajských rádií, za sebou má dvadsať rokov na hudobnej scéne a spoluprácu so zvučnými menami ako napríklad Shaggy, Sean Paul, Ky-Mani Marley či Alborosie.

17.05.2018 12:00
Gentleman Foto:
Koncert Gentlemana na Uprisingu predstaví prierez jeho dvadsaťročnou tvorbou a najväčšími hitmi.
debata

Vlastným menom Tilmann Otto sa spevu začal venovať už od jedenástich rokov. Keď mal 18, navštívil Jamajku a rozhodol sa naplno venovať reggae. Nahral debutový album Trodin On, ktorý bol jednou z prvých lastovičiek nemeckej reggae scény. Medzinárodný úspech mu priniesol už druhý album Journey to Jah.

Po dvadsiatich rokoch na scéne Gentleman patrí medzi najúspešnejších európskych reggae interpretov. S citom kombinuje roots, dancehall a nebráni sa ani vplyvu elektronickejších žánrov. Dodnes je pravidelným návštevníkom jamajských nahrávacích štúdií a v roku 2015 sa stal vôbec prvým reggae interpretom na svete, ktorý sa dostal na pódium MTV Unplugged. Jeho akustické verzie hitov ako Dem Gone či Superior si získali pozornosť a úspech aj u popovejšieho publika a pod značkou MTV Unplugged následne absolvoval aj vypredanú koncertnú šnúru.

Šou Gentlemana na konci augusta na Uprisingu predstaví prierez jeho dvadsaťročnou tvorbou a najväčšími hitmi. Okrem neho na festival zavítajú aj ďalší umelci ako Inner Circle, Lady Leshurr, Million Stylez, Lee Scratch Perry & Mad Professor či Mighty Diamonds alebo Benny Page. Jedenásty ročník festivalu Uprising sa bude na bratislavských Zlatých pieskoch konať 24. a 25. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Uprising #Zlaté piesky #gentleman #reggae #Uprising Festival