Z pitvora do dvora. Tak prúdi umenie v Hornej Mičinej

Jedinečný kontakt s umením sľubujú organizátori 3. ročníka divadelno-hudobného festivalu Mičinský pitvor, ktorý sa uskutoční najbližší víkend v obci Horná Mičiná neďaleko Banskej Bystrice. Podujatie otvorí všetky dvere v piatok 15. júna a zatvorí ich v nedeľu 17. júna po polnoci.

13.06.2018 16:00
Katka Koščová Geišbergovci Foto:
Na festivale sa spoločne predstavia aj Katka Koščová a Geišbergovci.
debata

„Pitvor bol v minulosti komunikačným uzlom domu, z ktorého bol prístup do izby, komory, podstrešia a napokon aj do kuchyne. Zároveň bol spojovacím článkom domu s dvorom. A tak nejako sa to snažíme robiť. Spájame dom a dvor, ľudí s pouličným aj kočovným umením,“ povedala pre agentúru SITA Zuzana Kohútová z banskobystrického občianskeho združenia Umenie na Hornej, ktoré festival organizuje.

Program festivalu je aj v tomto roku originálny. Na návštevníkov čaká za dverami Mičinského pitvora Divadlo komédie, Teatro Tatro, Divadlo na Vysokej Nohe, Fekete Seretlek a Studio Damúza, Katka Koščová s Geišbergovcami a Danielom Špinerom, Martin Daniš, Funny Fellows, CirKus-Kus a Szidi Tobias. V Detskom bloku poteší deti aj Nové divadlo s rozprávkou Kozliatka a vlk a Martin Daniš, ktorý porozpráva príbeh O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády. „Samozrejme, nebudú chýbať ani rôzne cirkusantské aktivity,“ doplnila Kohútová.

V rámci hudobných vystúpení v piatok 15. júna o 21:00 zaspieva Katka Koščová s pesničkármi Geišbergovcami a s klaviristom Danielom Špinerom. V sobotu 16. júna o 19:30 na festivale svoje umenie predvedie charizmatická herečka a speváčka, šansoniérka Szidi Tobias & Band. V sobotu sa predstaví aj dobový Vintage cirkus plný akrobatických kúskov a žonglovania. Jedinečné spojenie artistov z prvej školy nového cirkusu – CirKus-Kus a swingovej skupiny Funny Fellows – Old time band. „Samozrejme, ani tento rok nebude na festivale chýbať jeho úžasná patrónka a rodená cirkusantka Kristína Farkašová. Festivalom bude sprevádzať Juraj Smutný,“ doplnila organizátorka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Katka Koščová #cirkus #Teatro Tatro #Mičinský pitvor #Horná Mičiná