Festivalová päťka týždňa: Bude Cibula Fest aj oslava country žánru

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

18.07.2018 05:00
alphaville Foto: ,
Cibula Fest láka na vystúpenie formácie Alphaville, ktorá sa v Bratislave predstavila aj v roku 2004.
debata

Cibula fest (19. – 21. júla)

Festival sa koná na letisku Holíč a je to multižánrová akcia, ktorá sa zameriava najmä na českú a slovenskú hudobnú scénu. Od 19. do 21. júla tam však okrem kapiel ako Žlutý pes, Horkýže Slíže, Gladiator či No Name vystúpi aj Alphaville. Festival ponúka aj ďalšiu scénu s priestorom pre hip-hop či reggae.

Fortune Festival (19 – 22. júla)

Rekreačný areál Drienok (kemp medzi Turčianskymi Teplicami a Martinom) privíta charitatívnu akciu Fortune Festival. Poteší najmä priaznivcov najrôznejších žánrov elektronickej hudby. Viac než 40 európskych dídžejov vystúpi bez nároku na honorár a podporí tak stacionár OZ Margarétka.

Countryfest Bohunice (20. – 22. júla)

Podujatie v Jaslovských Bohuniciach chce byť country festivalom pre celú rodinu. Zahrajú Žalman a spol., Robert Křesťan a Druhá Tráva, Michal Tučný Revival, Slniečko, Bukasový Masív či Ivan Mládek a Banjo Band. Bude aj množstvo sprievodných podujatí vrátane majstrovstiev v skákaní pupkáčov.

Mafija Fest – (21. júla)

Názov multižánrovéhofestu je zložený zo začiatočných slabík mien organizátorov. V poradí už 7. ročník prináša program „od šlágrových celebrít po underground“. V Behynciach vo Veľkých Ripňanoch vystúpia 21. 7. Chiki liki tu-a, Everlong, Braňo Jobus, Everlong či Pavol Laták. Vstup je zdarma.

Sundance – (20. – 21. júla)

Aktuálnu elektronickú tanečnú hudbu ponúka program festivalu na Zemplínskej šírave. V stredisku Lúč zahrajú 20. a 21. 7. dídžeji ako nemeckí Jewelz & Sparks, Slovinec Valentino Kenzyani, Austrálčan Will K, českí Matamar či domáci Milan Lieskovský, DJ Ekg, Juraj Grafik alebo Mairee.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #country #Sundance #Cibula fest