Atmosféru živých koncertov si naplno vychutnáte aj doma

Obľúbeného speváka či kapelu si naživo môžete vypočuť priamo vo svojej obývačke. Umožňuje to projekt KulturaOnline, ktorého myšlienkou je podporiť hudobníkov a zároveň priniesť na profesionálnej úrovni atmosféru z klubov prostredníctvom kvalitných LIVE stream koncertov.

22.04.2020 17:39
onlineparty 2 Foto:
Fanúšikovia sa bavia na on-line párty.
debata

Celá myšlienka vznikla hneď po zavedení opatrení v súvislosti s koronavírusovou pandémiou a zrušení kultúrnych podujatí. „Už 14. marca sme robili veľkú on-line párty s odkazom Zostaň doma. Mladí ľudia totiž nerešpektovali nariadenia vlády, pričom vtedy ešte takmer nikto nenosil rúško – ak áno, považoval sa za blázna,“ hovorí Peter Koterec, ktorý projekt KulturaOnline zastrešuje.

Projekt Kultúra online otvorí Martina... Foto: Tablet TV
kultura online amrtina schindlerova Projekt Kultúra online otvorí Martina Schindlerová.

To, že rúško nie je hanba začal so svojím tímom propagovať cez ľudí, ktorí sú mládeži blízki. Oslovili viacerých známych dídžejov a zadarmo priniesli LIVE stream, ktorý vysielali cez kanál Ruka Hore. Pozrelo si to viac ako 100-tisíc divákov. „Keďže párty bola interaktívna, ľudia sa mohli fotiť na Instagrame s hastagom #zostandoma a my sme ich fotografie zobrazovali na veľkoplošnej LED obrazovke. Za dve hodiny vysielania sme takto odchytili cez 1 200 záberov ľudí v rúškach,“ povedal. Dídžejom, ktorí sa zapojili, vraj potom prišli stovky správ, čo sa im nestalo za celú éru ich hrania na najväčších festivaloch v rámci Česka a Slovenska.

Na základe pozitívnej spätnej reakcie sa rozhodli, že v apríli a máji odvysielajú, rovnakým spôsobom, desať multižánrových koncertov.

„Odohrajú sa v priestoroch Edison Parku, kde sa za normálnych okolností robia veľké podujatia. Moderátorom bude zabávač Richard Vrablec. V rámci jeho rozhovorov sa teda ľudia o umelcoch dozvedia aj niečo nové,“ poznamenal Koterec. Diváci môžu svojich obľúbených hudobníkov podporiť cez Ticketportal dobrovoľným príspevkom v sume 1, 3, 5, 10 alebo 20 eur. Vyzbierané peniaze potom pôjdu priamo na účet kapely či interpreta.

Koncerty štartujú v stredu 22. apríla o ôsmej večer, zadarmo ich ponúka doména kulturaonline.sk. Nechýbajú na nej informácie o najbližšom chystanom programe, ani archív už odohraných koncertov.

Zábavu si môžete dopriať aj doma. Foto: Kultura Online
online party Zábavu si môžete dopriať aj doma.

„Živé vysielanie bude opäť interaktívne, takže fanúšikovia si môžu robiť fotky, ako ho sledujú. Po zverejnení na Instagrame ich odchytíme a premietneme na veľkoplošnej obrazovke. Umelci teda uvidia, ako sa ich priaznivci bavia,“ pripomenul Koterec. Objasnil, že vysielanie pôjde cez YouTube kanál Ruka Hore, kde majú 297-tisíc odberateľov, zároveň aj cez sociálne siete jednotlivých kapiel a interpretov.

Koncerty budú vždy v stredu, piatok a sobotu. Na prvom vystúpia Martina Schindlerová, Tomáš Bezdeda a Richard Rikkon. V piatok sa predstavia piati dídžeji s projektom Idem na techno a sobota bude patriť Petrovi Cmorikovi s kapelou. Postupne zverejnia aj mená ďalších, medzi ktorými sa objavujú napríklad Desmod či Hex.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #online kultúra