V Bratislavskej regionálnej dotačnej schéme vyčlenili na kultúru 345-tisíc eur

Na projekty Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy je vyčlenených viac ako milión eur. Dotačná schéma je otvorená v oblastiach kultúra, mládež, šport a ochrana životného prostredia a rozvoja vidieka.

08.01.2021 12:00
Juraj Droba Foto: ,
O výsledných projektoch, ktoré dostanú pre rok 2021 podporu z BRDS, rozhodnú župní poslanci. Na snímke je predseda BSK Juraj Droba.
debata

Po minulom roku, keď bola BRDS v súvislosti s pandémiou pozastavená, je opäť možné podávať projekty a žiadať o podporu. „Celkovo na projekty z BRDS pre rok 2021 pôjde vyše milióna eur. Nastala aj jedna zmena, do výzvy na podporu ochrany životného prostredia a rozvoja vidieka bol začlenený turizmus, čo bola doteraz samostatná výzva," doplnil predseda BSK Juraj Droba.

Na projekty z oblasti kultúry je vyčlenených 345-tisíc eur. Výzva je otvorená pre oblasti, ako sú tvorba a prezentácia diela, výskum a odborná reflexia a ochrana hmotného kultúrneho dedičstva. Na podporu mládeže vyčlenil BSK 51 750 eur. Cieľom výzvy je neformálne vzdelávanie mládeže v aktuálnych oblastiach, formovanie postojov a názorov k základným životným problémom, aktívne využívanie voľného času a skvalitnenie života mládeže na území BSK.

Sumu 293 250 eur získajú projekty zamerané na podporu športu. „Podpora je určená pre všetkých oprávnených žiadateľov pôsobiacich v BSK, ktorí aktívne vykonávajú a organizujú pravidelné pohybové aktivity detí a mládeže do 23 rokov vrátane zdravotne postihnutých športovcov,“ informuje samospráva.

Samosprávny kraj tento rok podporí aj ochranu životného prostredia a rozvoja vidieka sumou 345-tisíc eur. Podpora je zameraná na tri oblasti." Prvou z nich je životné prostredie a verejná infraštruktúra, druhou oblasťou je turizmus, kde podporia aktivity rozvíjajúce cykloturistickú infraštruktúru a infraštruktúru vodného turizmu," vysvetlila hovorkyňa a dodala, že tretím okruhom je environmentálna výchova, vzdelávanie a osveta.

Uzávierka podávania žiadostí je 15. januára. Pre oblasť ochrany životného prostredia a rozvoja vidieka je uzávierka 31. januára. Doručené žiadosti o poskytnutie dotácie budú najskôr formálne posúdené a následne posudzované odbornou hodnotiacou komisiou. O výsledných projektoch, ktoré dostanú pre rok 2021 podporu z BRDS, rozhodnú župní poslanci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Droba #Bratislavská regionálna dotačná schéma