V Británii sa koná prvý hudobný festival od začiatku pandémie

Tisíce fanúšikov heavymetalovej hudby v Británii aj v daždi kempujú, spievajú a tancujú typickým štýlom moshing, v ostrovnej krajine sa totiž koná prvý hudobný festival od začiatku pandémie koronavírusu. V sobotu o tom informovala tlačová agentúra AP.

20.06.2021 09:00
Iron Maiden Foto:
Na festivale už vystúpili napríklad aj legendy rokovej hudby Iron Maiden.
debata

Trojdňový Download Festival prebieha na pretekárskom okruhu Donington Park v strednom Anglicku a je jedným zo série skúšobných podujatí, aby sa zistilo, či sa masové zhromaždenia môžu obnoviť bez vyvolania ďalšej nákazy koronavírusu.

Vstupenky si kúpilo približne 10.000 fanúšikov, teda desatina účastníkov z predpandemického obdobia, a môžu si vypočuť viac ako 40 skupín, vrátane Frank Carter & The Rattlesnakes a Bullet for My Valentine.

'Všetci prítomní absolvovali pred festivalom testy na ochorenie COVID-19 a počas podujatia nemusia nosiť rúška ani zachovávať sociálny odstup.

Usporiadateľ Andy Copping povedal, že na festivale vládne „skutočný pocit eufórie“. Akcia sa bude konať aj v nedeľu, napriek daždivému počasiu. Copping dodal: „To by nebol Download, keby trocha nepršalo.“

Británia zaznamenala takmer 128.000 úmrtí na nákazu koronavírusom, čo je najvyšší počet obetí na životoch v Európe. Vláda odložila plánované zrušenie zvyšných sociálnych a ekonomických obmedzení až na 19. júl, pretože krajina zažíva prudký nárast v prípadoch infekcie, čo spôsobuje vysoko nákazlivý variant koornavírusu delta (indický).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Iron Maiden #Bullet for My Valentine