Oslavy 77. výročia SNP bude v Banskej Bystrici sprevádzať niekoľko obmedzení

Tohtoročné dvojdňové celoštátne oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici, ktoré sa uskutočnia 28. a 29. augusta, bude z dôvodu šírenia nového koronavírusu opäť sprevádzať niekoľko obmedzení. Informuje o tom na webe organizátor Múzeum SNP.

10.08.2021 14:00
snp ikony Foto:
Dvojdňové oslavy 77. výročia SNP budú v Banskej Bystrici 28. a 29. augusta. Podujatie sa uskutoční v areáli Pamätníka SNP.
debata (8)

Oslavy odštartujú 28. augusta o 19. h koncertom banskobystrickej Štátnej opery, počas ktorého ocenia osobnosti a organizácie aktívne podporujúce činnosť Múzea SNP.

„Oficiálny program 29. augusta sa začne o 11. h preletom leteckej techniky Ozbrojených síl SR a pietnym aktom kladenia vencov. Slávnostné zhromaždenie otvorí hymna v podaní Reného Bošeľu a Vojenskej hudby Banská Bystrica. Okrem príhovorov oficiálnych hostí sú na programe aj krátke kultúrne vystúpenia. Ukončí ho zoskok výsadkárov,“ uvádza múzeum s tým, že oficiálna časť osláv SNP je určená len pre pozvaných hostí, priamych účastníkov Povstania, predstaviteľov diplomatických zastúpení v SR a členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. RTVS ju odvysiela v priamom prenose.

Popoludňajší program ponúkne viaceré aktivity a kultúrne vystúpenia za dodržania protiepidemio­logických nariadení platných v danom období. Začína sa o 13.30 h na hlavnej tribúne pred Pamätníkom SNP. Priestory stálej expozície a kinosály múzea sú pre verejnosť sprístupnené do 18. h.

Po oba víkendové dni sa vodiči musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Od 28. augusta v čase od 22. do 15. h nasledujúceho dňa bude na Kapitulskej ulici platiť zákaz zastavenia. V deň celoslovenských osláv 29. augusta od 6. do 15. h musia počítať s uzavretím ulíc Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #SNP #Banská Bystrica #pamätník SNP