K hviezdam na Nova Rocku pribudli Nightwish a Marilyn Manson

K Metallice, Slayeru či Hatebread sa na Nova Rocku 2012 pridajú ďalšie tvrdé kapely. Počas víkendu 8. - 10. júna 2012 odohrá koncert napríklad aj škandalózny rocker Marilyn Manson, kanadskí pankáči Billy Talent či gotic-metaloví Nightwish.

09.02.2012 11:55
Marilyn Manson Foto:
Aj rocker Marilyn Manson sa objaví na Nova Rocku.
debata

Počet známych účinkujúcich sa už priblížil k tridsiatke, diváci na mieste však uvidia až 70 kapiel. Do programu pribudla aj nápaditá britská ,,gitarovka" Kasabian, švédska hardcorová kapela Refused či americká alternatívna skupina vychádzajúca zo žánra grunge Puddle of Mudd.

Billy Talent sú na scéne takmer 20 rokov a kritici ich pasujú za nasledovníkov legiend ako The Clash, Rage Against the Machine či Jane's Addiction. Najväčším číslom medzi novozverejnenými účinkujúcimi je však škandálmi preslávený rocker Marilyn Manson. Hoci vlastne robí ,,iba" coververzie svetových hitov, vďaka dobrým živým vystúpeniam a zdôrazňovanému prekračovaniu hraníc sexuality medzi pohlaviami patria jeho koncerty medzi tie, ktoré treba vidieť.

Fínski Nightwish sú označovaní za metalových symfonikov. Po odchode speváčky Tarje Turunen však skupina stratila dosť fanúšikov. Nedokázali „prehltnúť“ slabší vokál nástupníčky Anette Olzon, ani príklon kapely ku komerčnému prúdu rockovej hudby.

Britská skupina Kasabian nestavia na pompéznosti hudby, ani na zložitej a provokatívnej šou, ale na poctivom britskom gitarovom zvuku. V jej tvorbe cítiť to najlepšie z ostrovnej rockovej hudby od Beatles cez Pulp, Oasis až po trebárs Muse.

Neúplný lineup Nova Rocku 2012 tak už teraz naznačuje, že 40 kilometrov od Bratislavy bude začiatkom júna opäť chystá výborný rockový festival.

debata chyba