V Piešťanoch sa začína Street Art festival

Festival pouličného umenia Piešťany Street Art sa uskutoční v piatok a sobotu 30. júla. Vystúpenia sa budú v centre mesta, v partnerských reštauráciách, kaviarňach a v letnom kine sa uskutoční divadelné predstavenie Neochotníkov - Piešťanského ochotníckeho divadla vedeného Emmou Vičanovou.

29.07.2022 10:13
SR Piešťany festival pouličné umenie TTX Foto: ,
Na jednom z predchádzajúcich ročníkov festivalu hrala na Kolonádovom moste slovensko-írska kapela Happy Boys.
debata

Medzi vystupujúcimi budú Nina Kohout, Varkocs, ZVA 12–28 Band, Family Friend, Drumology či JuJu Planet Dub s hosťami. „Neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude voľná výtvarná tvorba street art umelcov Street Art na plote, ktorá potrvá až do konca augusta. Návštevníci sa môžu tešiť na výstavy fotografií, výtvarného umenia a ďalšieho, nielen hudobného programu,“ uviedol organizátor podujatia Branislav Galo.

Meluzína (Ethno folk)

Na festivale sa predstavia aj Gajdošskí Trogári, zaoberajúci sa spracovaním ľudových piesní z okolia Nitry, africká bubnová show Jamadan, DJ Wychitawacs či ethno-folk pesničkárka a pouličná umelkyňa Meluzína.

Drowsy Maggie

Milovníci tradičnej írskej hudby si prídu na svoje na koncerte Noela McCarthyho s kapelou Drowsy Maggie, hrajúcou tradičné írske folkové skladby v pôvodnom prevedení. Okrem oficiálneho programu je každoročne súčasťou Street Art festivalu voľná zóna Zahraj si, kde môžu umelci predstaviť svoju originálnu tvorbu bez výberových kritérií.

Severoírsky hudobník Graeme Mark Donaldson hral... Foto: TASR, Martin Palkovič
SR Piešťany festival pouličné umenie TTX Severoírsky hudobník Graeme Mark Donaldson hral na Kolonádovom moste počas piešťanského Street Art Festivalu v roku 2017.

Piešťany Street Art festival vznikol v roku 2016 ako neformálne jednodňové stretnutie priateľov a pouličných umelcov. „Od začiatku bolo jeho hlavnou myšlienkou prinášať originálne a tradičné umenie do ulíc mesta, ako aj znovunavrátenie vnímania ulice ako spoločného priestoru. V roku 2021 sa stal dvojdňovým podujatím,“ doplnil Galo.

janosikove dni spojene muziky terchovske Čítajte aj Druhý deň festivalu Jánošíkove dni: Pozrite si fotografie

Hlavný program festivalu je bez vstupného a vzniká s podporou mesta Piešťany, Rezortu Piešťany, Mestskej knižnice Piešťany, MsKS Piešťany a partnerských reštaurácií a kaviarní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Street Art Festival