Habera a Team budú v tomto roku koncertovať už len na Cibula Feste

Už len niekoľko dní zostáva do najväčšieho česko-slovenského festivalu Cibula Fest, ktorý v termíne 21. – 23. júla napíše už svoju 14. kapitolu svojej histórie. Podľa všetkého bude tou najsilnejšou, akú kedy jeho návštevníci zažili. Na letisku v Holíči totiž organizátori pripravili program, aký ešte nikdy na tomto festivale nebol. Navyše, pre Haberových fanúšikov z Česka aj Slovenska bude Cibula Fest až do konca roku jedinou možnosťou vidieť jeho koncert naživo.

07.07.2023 09:00
Habera Foto:
Pre Haberových fanúšikov bude Cibula Fest až do konca roku jedinou možnosťou vidieť jeho koncert naživo.
debata

Okrem porotcovského kata z najsledovanejšej speváckej súťaže sa na Záhorí predvedie v plnej sile počas trojdňového programu aj Kabát, Pavol Habera a TEAM, Tublatanka, Horkýže Slíže, Mirai, Tomáš Klus, No Name, Kali, Sima, Traktor, Peter Nagy a Indigo, Majself, Harlej, Heľenine oči a mnoho ďalších. Oproti minulým ročníkom je novinkou aj plnohodnotný program počas nedele.

Jedným z headlinerov je česká skupina Kabát. Foto: ACCESS Production
Kabat Jedným z headlinerov je česká skupina Kabát.

Súčasťou nedeľného line upu bude v popoludňajších hodinách aj program pre deti či Potulná galéria s koncertom Mateja Táleho a výstavou, ktorej cieľom je upozorňovať na dezinformácie a potrebu kritického myslenia. „Potulná galéria v malom nákladnom aute vyráža do škôl, detských domovov a na festivaly v regiónoch Slovenska s koncertným turné, výstavou a workshopom. Bojujeme proti dezinformáciám a upozorňujeme na potrebu učiť sa kriticky myslieť predovšetkým u mladých ľudí, ktorí sú na sociálnych sieťach pravidelne vystavovaní manipuláciám, hoaxom a polopravdám,“ hovorí o Potulnej galérii kurátor projektu Juraj Čarný.

Pter Nagy vystúpi so skupinou Indigo. Foto: ACCESS Production
Peter Nagy Pter Nagy vystúpi so skupinou Indigo.

Nedeľný program by chceli organizátori venovať aj deťom. „Vystúpi Veseluška a Berušky, deti si budú môcť zaskákať na veľkých skákacích hradoch, užijú si 26-metrovú džungľu, opičiu dráhu, maľovanie na tvár, absolvujú remeselné dielničky, koncerty, zahrajú sa s farebným pieskom či zatancujú na bublinkovej diskotéke. Pre všetky deti do 10 rokov je vstup v sprievode rodičov zdarma a rovnako ani za detské atrakcie nebudú platiť absolútne nič,“ povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Raper Kali. Foto: ACCESS Production
Kali Raper Kali.

Pre návštevníkov, ktorí sa rozhodli využiť na prenocovanie stanové mestečko, budú pripravené aktivity na trávenie voľného času v podobe vodného futbalu, volejbalu a ďalších športov, sprchovacie boxy s teplou vodou, uzamykateľné boxy na úschovu osobných vecí, nabíjacie boxy na mobilné telefóny, stánok s občerstvením, kde budú podávané aj raňajky. „Stanové mestečko bude umiestnené mimo areálu festivalu, avšak bude oplotené v jeho bezprostrednej blízkosti so samostatným vstupom,“ dodal Chrenka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kabát #Cibula fest #Team #Pavol Habera