Legendárny amfiteáter v Bratislave ožíva. Na Hradnom vrchu sa premietajú filmy

Legendárne miesto so silným geniom loci, ktoré neodmysliteľne patrí k Hradnému vrchu, znova ožíva. V stredu 2. augusta Amfiteáter Mičurin premietne animovanú komédiu Smradi. Režisér chce ponúknuť niečo ako od Tarantina, ibaže pre deti.

02.08.2023 12:00
mičurin, kupalisko, ekoiuventa Foto: ,
Priestory zrevitalizovaného kúpaliska Mičurin na Búdkovej ulici v Bratislave.
debata

Bratislavčania a návštevníci mesta si môžu dopriať letné kino v autentickom prostredí starého amfiteátra Mičurin na Búdkovej ulici (Dom Mládeže – Ekoiuventa). Okrem dobrých filmov s atmosférou premietania pod holým nebom môžu dobrovoľným príspevkom prejaviť, že im Amfiteáter Mičurin nie je ľahostajný.

„Ide o jeden z posledných verejných priestorov v tejto lokalite a preto dajme spolu najavo, že oň stojíme a záleží nám na ňom. Vstup na premietanie je voľný, no dobrovoľným príspevkom návštevníci podporia rozvoj aktivít pre verejnosť v areáli Mičurin – Ekoiuventa. Zároveň pomôžu s nákladmi na premietania a ich udržateľnosťou,“ uvádzajú organizátori z občianskeho združenia Hrad – Slavín.

Záber z animáku Smradi. Foto: CinemArt
Smradi Záber z animáku Smradi.

Otvárací film Smradi je rodinná animovaná komédia z dielne uznávaného štúdia DreamWorks Animation. Ako sa ukáže, robiť dobré skutky môže byť niekedy poriadna drina. Obzvlášť, keď vás celý svet považuje za prvotriednych podvodníkov. Animovaná komédia Smradi dokazuje, že aj v na prvý pohľad nebezpečnom tvorovi sa môže skrývať dobré srdce.

Amfiteáter Mičurin sa nachádza za hlavnou budovou Ekoiuventy (Dom mládeže/Mičurin na Búdkovej 2. Areál bude pre verejnosť otvorený od 20,00 h, samotné premietanie sa začne o 20,30 h. Nový bufet v areáli kúpaliska ponúka chladenú kofolu, nealko radler aj niečo na zahryznutie.

Zrevitalizované kúpalisko Mičurin na Búdkovej... Foto: SITA, Jana Birošová
mičurin, ekoiuventa, kupalisko Zrevitalizované kúpalisko Mičurin na Búdkovej ulici v Bratislave počas jeho slávnostného otvorenia.

O filme Smradi

Máloktorí hrdinovia majú takú zlú povesť ako Vlk, Had, Tarantula, Piraňa a Žralok. Títo vyvrheli sa tak dlho hľadali, až sa našli a dali dokopy. Spáchať dokonalý zločin je pre nich rovnako prirodzené , ako si v nedeľu popoludní vyraziť na zmrzlinu.

Mozgom tejto partičky je Vlk, Had má na starosti otváranie trezorov, Tarantula je skúsená hackerka, Žralok sa vie skvele maskovať a Piraňa je bitkárka, ktorá svojich kamošov ochráni päsťami v každej situácii. Počas rokov strávených lúpežami rôzneho druhu získali dojem, že sú nedotknuteľní a nepolapiteľní. Lenže aj pre nich bude nakoniec platiť, že tak dlho sa do sejfu chodí pre diamanty, až sa zámok zacvakne. Konkrétne máme na mysli zámok na policajnej cele. Aj v tejto nepríjemnej situácii má však pätica podfukárov šťastia v nešťastí. Do života im vstúpi profesor Marmeláda (morča a predovšetkým dobrák telom a dušou), ktorý má ambiciózny plán – prevychovať ich na poctivých občanov. Všetci členovia gangu súhlasia, pretože je to vstupenka na slobodu. Ich plán počíta s tým, že na oko budú sekať latinu a poslúchať, ale pri prvej príležitosti sa vyparia. Lenže už prvých pár dobrých skutkov vedie k nečakanému zisteniu, že byť dobrý je vlastne fajn. Čo si s tým počať? A ako sa majú zachovať, keď uvoľnený trón pre najväčšieho záporáka zaberie niekto iný? Budú s ním zaobchádzať v rukavičkách, alebo si to s ním vybavia ručne?

Smradi sú adaptáciou populárnej rovnomennej komiksovej série spisovateľa Aarona Blabeyho, ktorý sa ako producent snažil predovšetkým o to, aby film mal rovnako ako jeho knižky ľahko podvratný tón. „Jednoducho povedané, chcel som, aby Smradi boli ako od Tarantina, ale pre deti. A myslím, že sa nám podarilo nájsť presne to miesto, kde si deti budú užívať dobrodružnú akčnú jazdu a ich rodičia sa budú skvele baviť pri nadstavbe, ktorá je určená predovšetkým pre nich,“ hovorí Aaron Blabey. .

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #letné kino #Mičurin