Sam Smith je prvým ohláseným headlinerom Colours of Ostrava 2024

Spevák Sam Smith vystúpi na Colours of Ostrava 2024. Britský spevák, ktorý získal päť cien Grammy, predstaví svoj najnovší album Gloria a sľubuje veľkolepú šou za účasti hudobníčky Kim Petrasovej. Meno prvého headlinera osobne oznámila umelecká riaditeľka festivalu Zlata Holušová na stretnutí s fanúšikmi. TASR o tom informoval PR manažér Zdenko Hanout.

03.11.2023 12:00
Sam Smith Foto:
Sam Smith.
debata

Na stretnutí s fanúšikmi festivalu organizátori predstavili aj ďalšie mená. Vystúpi japonský budhistický mních Yogetsu Akasaka s fascinujúcou a úplne inovatívnou formou meditačnej hudby beatbox.

Ďalším menom je sedemčlenná holandská skupina Son Mieux, ktorá znovuobjavuje hudobné aranžmány a kostýmy disko vlny 70. rokov. Vystúpi aj trio Klangphonics, ktoré spája elektronickú hudbu a živé nástroje do melodického techna a energického deephouse.

V poradí 21. ročník festivalu sa uskutoční od 17. do 20. júla 2024 v Dolných Vítkoviciach. Súčasťou festivalu je medzinárodné diskusné fórum Meltingpot, premietanie filmov z MFF Karlove Vary, množstvo divadelných predstavení a umeleckých inštalácií.

Na ôsmich hudobných pódiách sa predstaví viac ako 100 kapiel a na 11 pódiách diskusného fóra Meltingpot vystúpi viac ako 200 rečníkov z celého sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Sam Smith #Colours of Ostava