Na Pohode vystúpia Black Pumas, Morcheeba, The Armed aj Jockstrap

Americká kapela Black Pumas, kultová Morcheeba, punk-rockoví The Armed a popoví Jockstrap sú nové mená Pohody 2024. Interpretov, ktorí pribudli do line-up festivalu, oznámili v utorok jeho organizátori.

14.11.2023 13:59
black pumas fb Foto:
Black Pumas sú jednou z prvých potvrdených kapiel festivalu Pohoda. Na trenčianske letisko prídu v lete 2024.
debata

Duo Eric Burton a Adrian Quesada založili Black Pumas v roku 2017, na konte majú sedem nominácií na ceny Grammy (vrátane nominácie za Najlepší album).

„Ich skvelý debutový album Black Pumas ich vystrelil na hudobné výslnie v roku 2019 a stal sa najospevovanejším debutom za ostatné roky,“ približuje festival kapelu, ktorá koncom októbra vydala druhý album Chronicles of a Diamond. Mix psychedelického soulu, R&B, jazz-funku a symfonického popu prinesú v júli na letisko v Trenčíne.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na britskú skupinu Morcheeba, ktorá formovala zvuk nielen ostrovnej trip hopovej a downtempo hudobnej scény. Preslávil ich album Big Calm z roku 1998. „Aj v dnešnej dobe znejú futuristicky. Ich najväčšie hity Rome Wasn't Built in a Day, The Sea, Part of the Process, Trigger Hippie, ale aj veľa ďalších sú dnes už overenou klasikou po celom svete,“ pripomína festival. Šéf Pohody Michal Kaščák označuje hudbu Morcheeby za nádherné hudobné pohladenie, kapelu videl viackrát. „Naposledy v septembri tohto roku v anglickom Margate a bol to jeden z najsilnejších koncertov, aké som kedy videl, sú vo výnimočnej forme,“ dodal Kaščák.

Pohoda 2024 privíta aj The Armed, punk rockovú kapelu z Detroitu, ktorých albumové nahrávky sú pravidelne zaraďované medzi najlepšie albumy vo výročných rebríčkoch. V lete „predskakovali“ na koncertoch legendárnych Queens of the Stone Age, na letisku v Trenčíne potešia fanúšikov, ktorí majú radi mix punku, rocku, hardcore, noise a popu.

pohoda Čítajte viac Pohoda festival sa dostal medzi top 10 nezávislých európskych festivalov

Post-dubstep, alternatívny pop aj experimental mieša vo svojich skladbách britské duo Jockstrap. „Sofistikovaný zvuk a nepredvídateľná produkcia sú popretkávané jemným vokálom speváčky,“ dodáva festival k londýnskej hudobnej dvojici, ktorú za debutový album I Love You Jennifer B. nominovali na prestížnu Mercury Prize 2023.

Organizátori festivalu, ktorý sa na trenčianskom letisku uskutoční od 11. do 14. júla, zároveň oznámili, že v najbližších dňoch budú pokračovať vo zverejňovaní nových medzinárodných mien Pohody 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda