Troškove Babovřesky zaznamenali rekordný štart

Nová komédia režiséra Zdeňka Trošku Babovřesky zlomila rekord návštevnosti v českých kinách. Za prvý víkend premietania si film pozrelo 140.532 divákov, s predpremiérami dokonca 149.382. "Ide o najúspešnejší štart českého filmu vôbec, doterajší rekord držal film Kajínek so 119.602 divákmi," TASR informovala Zuzana Ondrušová zo spoločnosti Saturn Entertainment.

19.02.2013 07:00
Babovresky Foto:
Komédia Babovřesky zaznamenala najúspešnejší otvárací víkend v dejinách českého filmu.
debata (6)

Letná komédia Zdeňka Trošku je úsmevným príbehom zo života súčasnej juhočeskej dediny Babovřesky. S nadhľadom a komediálnou nadsázkou, tak trochu v duchu trilógie Slunce, seno…, sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. V príbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa mnohí nájdu. Slovami režiséra: „Je to skrátka film tak ´troška´ zo života.“

Po smrti 100-ročnej Trůdy ostanú na konci dediny lukratívne pozemky so starým domom. To sa hodí starostovi a jeho príbuznému, ktorí majú na pozemky zálusk a chcú tu vybudovať autobazár. Pozostalí Hálovci so synom Adamom sa však rozhodnú, že sa im vila páči a opravia ju, i keď v nej vraj straší. Podtitul „z dopisu venkovské drbny“ naznačuje, že na scénu vstúpia aj miestne zbožné ženy na čele s „univerzálnou“ klebetnicou Horáčkovou, ktorá o všetkom vie, od všetkého má kľúče, všade bola dvakrát a uzurpuje si právo do všetkého zasahovať.

V tejto situácii prichádza do obce nový farár. Zbožné ženy čakajú váženého dôstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, svalnatý asi 30-ročný mladík s dvojzmyselným menom. Netuší, čo ho v dedine čaká a čo všetko bude musieť riešiť. Na Slovensku sa Babovřesky začnú premietať 21. februára.

6 debata chyba