Zlodejov detí z obrazovky stiahli, diváci chcú ľahšie žánre

Zlodeji detí, dramatický osemdielny seriál, ktorý televízia JOJ premiérovo nasadila do vysielania 21. mája, sa po dvoch častiach z obrazoviek vytratil. Dôvodom je nezáujem zo strany divákov.

27.05.2013 17:25
Marta Sládečková (vľavo) Réka Gombár Derzsi Foto:
Herečka Marta Sládečková (vľavo) Réka Gombár Derzsi v seriáli Zlodeji detí.
debata (10)

Podľa PR manažéra televízie Jozefa Gogolu ho nahradia celovečerné filmové tituly. Príbeh inšpirovaný známym prípadom Ivany Boórovej a jej odobratých detí v Anglicku dostal atraktívny priestor, sprevádzal ho mediálny záujem aj výrazná propagácia zo strany televízie.

„Seriál Zlodeji deti je veľmi zaujímavým spracovaním témy, ktorá rezonovala Slovenskom. Nepatrí síce k ľahšiemu žánru, ale napriek tomu sme sa rozhodli seriál divákom ponúknuť v lukratívnom vysielacom čase,“ vysvetľuje Gogola.

JOJ nasadila seriál oproti druhej sérii Horúcej krvi na konkurenčnej Markíze. Podľa stránky mediálne.sk však dosahoval pri cieľovej skupine od 12 do 54 rokov len podpriemerný trhový podiel 17,8 percenta, čo je približne 160-tisíc divákov. Štvrtkovej časti sa darilo ešte menej. Takéto výsledky zrejme načakala ani JOJ, rozhodla sa však konať rýchlo. „Sami sme sklamaní z toho, že diváci náročnejší žáner neprijali. Rozhodnutie stiahnuť dočasne Zlodejov detí z obrazovky bolo postavené na základe diváckeho záujmu. Sme komerčná televízia a správame sa trhovo.“

Televízia sa napriek tomu so seriálom definitívne nelúči. Momentálne zvažuje možnosť, na ktorý zo svojich kanálov, prípadne na aký čas je možné Zlodejov detí presunúť. Konkrétne informácie zatiaľ nie sú známe. „Divákov, ktorých seriál zaujal, budeme o ďalšom nasadení včas informovať. Samozrejme, máme pripravenú alternatívu,“ dodáva Gogola.

10 debata chyba