Tom Hanks miluje Vesmírnu odyseu

Dvojnásobný držiteľ Oscara herec Tom Hanks označil za svoj najobľúbenejší film všetkých čias snímku "2001: Vesmírna Odysea" a do svojej obľúbenej päťky dosadil ešte ďalšie štyri filmy, s ktorými nemá sám nič spoločné.

14.04.2006 06:44
debata

„Nikdy sa nemôžem nabažiť filmu 2001: Vesmírna Odysea,“ uviedol majiteľ ocenenia Najlepší herec za filmy Philadelphia a Forrest Gump pre nemecké noviny Bild. Vesmírnu odyseu režíroval Stanley Kubrick v roku 1968.

Hanks si tiež vybral film Elephant (2003) od Gusa Van Santa pretože „je to jeden z filmov, ktoré ma najviac chytili za srdce,“ uviedol. Jeho zvyšné tri „delikatesy“ sú Krstný otec (1972) od Francisa Forda Coppolu, Fargo (1996) od Joela a Ethana Coena a Boogie Nights (1997) od Paula Thomasa Andersona.

Posledný film je o pornografickom priemysle z obdobia 70. a 80. rokov a o sociálnej situácii tej éry. „Tento film bol pre mňa osvietením,“ uviedol Hanks, ktorý účinkoval v 40 filmoch.

Priznal, že obľubuje snímky, ktoré umožňujú divákovi spýtať sa, ako by sám reagoval v tej istej situácii. „To je to, čo očakávam, keď idem do kina. Obdobie, téma, či žáner ma nezaujímajú. Jediné na čom mi záleží, je ‚chlapče, čo by si robil, keby si to bol ty?‘,“ uviedol.

debata chyba