Podľa filmu Fargo bratov Coenovcov nakrútia seriál

Na motívy snímky Fargo (1996) bratov Coenovcov vznikne seriál, pričom hlavnú úlohu získal jeden z dvorných hercov slávnej filmárskej dvojice Billy Bob Thornton.

06.08.2013 05:00
Billy Bob Thornton Foto:
Herec Billy Bob Thornton.
debata

V cenami ovenčenej snímke si zahrala Frances McDormand, ktorá stvárnila odhodlanú tehotnú policajtku na stope dvoch zločincov. Za túto rolu získala Oscara, ktorého si odniesli aj bratia Coenovci za pôvodný scenár. Desaťdielny seriál bude mať nový scenár aj postavy. Thornton stvárni Lornea Malva, „manipulatívneho muža, ktorý stretne poisťovacieho agenta a dostane ho na cestu skazy“. Nakrúcať sa bude v Kanade a seriál by mali začať vysielať na budúcu jar. Coenovci sa zhostia úlohy výkonných producentov.

Krimitriler Fargo, ktorý nominovali na celkovo sedem Oscarov, Americký filmový inštitút zaradil do svojho zoznamu 100 najlepších amerických filmov. Okrem spomínanej McDormand si v ňom zahrali William H. Macy, Steve Buscemi či Peter Stormare. Snímka, ktorú režíroval Joel Coen a spolu s bratom napísal jej scenár, má na konte aj šesť Independent Spirit Awards, jednu WGA Award a štyri nominácie na Zlatý glóbus. Joel Coen tiež získal cenu pre najlepšieho režiséra na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fargo #Billy Bob Thornton #Frances McDormand