V Londýne vyšlo Slnko v sieti na DVD

Vo Veľkej Británii sa tento týždeň začala distribúcia filmu Štefana Uhra Slnko v sieti na DVD nosičoch. Vychádza v prestížnom londýnskom vydavateľstve Second Run. Za "nádherný neobjavený skvost" považuje tento film oceňovaný britský režisér a scenárista Peter Strickland.

14.08.2013 05:00
slnko v sieti Foto:
Obal britského vydania Slnka v sieti.
debata

„Vydali sme už veľa dôležitých filmov zo strednej a východnej Európy, medzi nimi aj české, maďarské a poľské. Doteraz sme ešte nemali príležitosť obsiahnuť aj bohatstvo úžasných slovenských filmárov, a tak sme radi, že teraz môžeme predstaviť aj diela vašich výnimočných tvorcov ako Štefan Uher, Juraj Jakubisko, Dušan Hanák a Eduard Grečner. Vieme, že tieto klenoty budú pre britských divákov objavným zážitkom,“ uviedol riaditeľ prestížneho vydavateľstva Mehelli Modi.

Okrem Slnka v sieti je v kolekcii filmov z archívu Slovenského filmového ústavu, ktoré vychádzajú v britskom vydavateľstve Second Run, aj snímka Juraja Jakubiska Vtáčkovia, siroty a blázni, vo svete oceňovaný film Dušana Hanáka Obrazy starého sveta a dráma Eduarda Grečnera Drak sa vracia. Každé DVD má remastrovaný obraz aj zvuk v najlepšej kvalite, nové anglické titulky a originálne sprievodné materiály.

„V spolupráci s prestížnym parížskym vydavateľstvom Malavida tento rok vydávame už tretiu kolekciu slovenských filmov, dostupných na trhu vo frankofónnych krajinách, a to nielen vo Francúzsku, ale aj v Belgicku a vo Švajčiarsku. Vďaka spolupráci s vydavateľstvom Second Run bude zase naše filmy možné dostať vo Veľkej Británii, pričom vydavateľstvo má aj opciu na distribúciu v Austrálii, na Novom Zélande a v Kanade,“ dodal riaditeľ Slovenského filmového ústavu Peter Dubecký.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko v sieti londýn dvd