Z Avataru bude knižná sága. Spisovateľa vybral sám Cameron

Z kultového filmu Avatar bude kniha. Vlastne hneď celá štvordielna séria, ktorej autora, spisovateľa Stevena Goulda, si vybral sám režisér Avataru James Cameron. Kanadský režisér, ktorý už pracuje na filmových pokračovaniach príbehov z planéty Pandora, chcel romány pôvodne napísať sám. Napokon sa však rozhodol šetriť si energiu na filmy.

26.08.2013 07:00
Avatar Cesta vody Foto:
Záber z filmu Avatar.
debata

Svojmu favoritovi na poli literatúry Cameron plne dôveruje. „Steven Gould je jedným zo svetlých bodov súčasnej sci-fi tvorby a dlho som obdivoval svety a postavy, ktoré vytvoril vo svojich knihách a príbehoch,“ vyjadril sa režisér. „Máme veľké šťastie, že Steven poskytne svoj obrovský talent avatarovskému svetu,“ dodal.

Cameronov Avatar, v ktorom si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez či Sigourney Weaver, sa stal finančne najúspešnejším filmom všetkých čias. Sci-fi snímka, ktorá si na konto pripísala viac ako 2,8 miliardy dolárov, sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Počas expedície sa Jake ocitne pred rozhodnutím, na čiu stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu. Cameron plánuje nakrútiť tri pokračovania, pričom Avatar 2 by mal do kín prísť v roku 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #James Cameron #knižná séria