Seriálová hrdinka Jessica Fletcherová dostane novú tvár

Americká televízia NBC plánuje nakrútiť súčasnú verziu populárneho detektívneho seriálu To je vražda, napísala. Informoval o tom portál deadline.com. Televízia si zatiaľ objednala uvádzaciu časť seriálu. Od jej úspechu bude závisieť, či vzniknú aj ďalšie časti.

29.10.2013 09:00
Octavia Spencer Foto: ,
Svoju novú tvár nájde známa seriálová hrdinka Jessica Fletcherová v oscarovej herečke Octavii Spencerovej.
debata

Hlavnou postavou pôvodného seriálu bola Jessica Fletcherová, učiteľka angličtiny na dôchodku. Keď stratila manžela, začala sa venovať písaniu detektívok a stala sa z nej slávna spisovateľka. Vraždy a zločiny však vedela vyriešiť nielen v knihách, ale svojou všetečnosťou a umom dokázala pomôcť polícii aj pri riešení skutočných zločinov.

V pôvodnom seriáli stvárnila hlavnú postavu Angela Lansburyová, v novej verzii to bude Octavia Spencerová, držiteľka Oscara za úlohu v snímke Farba citov. Či sa jej postava v novej verzii bude takisto volať Jessica Flatecherová, alebo inak, nie je zatiaľ jasné. Tvorcovia prezradili iba to, že bude administratívnou pracovníčkou v nemocnici, debutujúcou spisovateľkou detektívok a zároveň amatérskou detektívkou.

Nápad na novú verziu seriálu sa začal rodiť, keď sa šéf televízie NBC Bob Greenblatt na stretnutí so Spencerovou herečky spýtal, aký typ úlohy by ju dokázal pritiahnuť do televízneho projektu. Odpovedala mu: „Niečo medzi Jessicou Fletcherovou a Colombom,“ čo odôvodnila tým, že vždy bola „domáckym“ detektívom.

O scenár pilotnej časti sa postará scenáristka a dramatička Alexandra Cunninghamová. Podpísaná je napríklad pod mnohými časťami seriálu Zúfalé manželky a podieľala sa aj na niektorých častiach seriálov ako Newyorskí policajti, Pasadena či Rím. Ako výkonná producentka a scenáristka mala na starosti aj seriál Hlavný podozrivý – Newyorské prípady, ktorý je americkým spracovaním slávnych britských televíznych minisérií Hlavný podozrivý, v ktorých zažiarila Helen Mirrenová.

Cunninghamová bude v projekte vystupovať aj ako výkonná producentka spoločne s Davidom Janollarim. Ten bol napríklad výkonným producentom viac ako polovice epizód seriálu Odpočívaj v pokoji. „Nesmierne sa teším, že budem mať možnosť opäť pracovať s Davom Janollarim a Alex Cunninghamovou, brilantnou autorkou, ktorá má rovnakú vášeň pre všetky tajomné veci a tiež pre Angelu Lansburyovú ako ja,“ citoval Octaviu Spencerovú portál deadline.com.

Pôvodný seriál To je vražda, napísala sa začal v Amerike vysielať v roku 1984. Na obrazovkách vydržal 12 rokov a spolu má 264 častí, po ktorých ešte nasledovala štvorica televíznych filmov, ktorých hrdinkou bola takisto Jessica Fletcherová. Za túto postavu bola Angela Lansburyová desaťkrát nominovaná na Zlatý glóbus a dvanásťkrát na cenu Emmy, čo je rekord.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #seriál #detektívka #Jessica Fletcherová #To je vražda napísala