Slováci opäť v Teste národa porazili Čechov,najmúdrejšou celebritou je Miriam Kalisová

Slováci v sobotu opäť v televíznom Teste národa porazili Čechov. V súťaži ČR:SR Test národa 2007, ktorú súbežne v priamom prenose odvysielala česká Nova i Markíza, Česi nedokázali Slovákom vrátiť vlaňajšiu porážku. V teste zaznelo 50 otázok z literatúry, zemepisu, histórie, prírodných vied a umenia.

11.11.2007 09:28
debata

Sily si zmerali tímy cvičiteľov, mažoretiek, smetiarov, novinárov, hasičov, starostov a celebrít. Práve známe osobnosti sa ukázali zo všetkých skupín v štúdiu ako najbystrejšie. Najlepšími vedomosťami sa tak môže pochváliť moderátorka Markízy Miriam Kalisová. Zahanbiť sa však nenechal ani český desaťbojár Tomáš Dvořák, ktorý medzi celebritami skončil tretí.

Na najviac otázok zo všetkých prítomných avšak odpovedal správne hasič Jan Urbánek z Havířova. „Vzdelávam sa veľa, ale aj tak ma to prekvapilo,“ reagoval na svoje víťazstvo. Diváci si mohli svoje znalosti otestovať i pomocou mobilných telefónov a internetu. Na webe triumfoval 53-ročný Čech Josef Šedivý z Podlesia na Příbramsku, ktorý získal dokonca najvyšší možný počet bodov. O niečo horšie dopadlo testovanie okrem Čechov i pre ženy, ktoré prevalcovali muži.

Slovensko reprezentovali hokejová legenda Jozef Golonka, herečka Marta Sládečková, speváčka a finalistka prvej rady súťaže Slovensko hľadá SuperStar Martina Šindlerová a herec Maroš Kramár.

Zo známych tvárí si na českej strane zasúťažili ešte moderátorka Televíznych novín stanice Nova Markéta Fialová, herec Miroslav Etzler, či spevák Martin Maxa. České farby hájila i pôvodom slovenská speváčka a herečka Daniela Šinkorová. Duel moderovali podobne ako vlani Dalibor Gondík a Adela Banášová.

debata chyba