OTO 2007: Blíži sa finále, Studenková sa nedostala medzi nominované

V štýle amerických Oscarov sa má tohto roku niesť odovzdávanie sošiek pre najpopulárnejšie slovenské tváre a relácie, známe z televíznych obrazoviek. Kto má najväčší a hlavne oddaný funklub, napovie vyhlásenie výsledkov diváckej ankety OTO 2007. Odohrá sa v priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla a v priamom prenose Slovenskej televízie.

12.03.2008 07:35
Zdena Studenková Foto:
Zdena Studenková: Nie som koketa!
debata

Trinásť sošiek z dielne výtvarníčky Lindy Vikovej poputuje novým majiteľom, o ktorých kvalitách rozhodujú diváci. Aj v tomto roku sa hlasovalo v niekoľkých kategóriách a po dvoch kolách sa vykryštalizovali užšie nominácie, ktoré budú zverejnené až počas samotného večera.  Populárne tváre predstavia nominačné dokrútky, pripravené ako filmové "mikropríbehy. Podľa organizátorov sa v kategórii športových moderátorov môže dokonca divák tešiť na viac ako adrenalínové výkony. Nebudú chýbať ani špeciálne efekty, 3D animácie a náročné filmové masky. Do ôsmeho ročníka sa zapojili všetky slovenské televízie – STV, TV Markíza, TV JOJ a TA 3.

Vrcholom večera bude vyhlásenie držiteľa sošky Absolútny OTO, ktorú dostane víťaz s najväčším počtom hlasov. Do Siene slávy pribudne ďalšia známa a uznávaná osobnosť. Hudobná dramaturgia večera bude viac-menej muzikálová a objavia sa v nej originálne čísla „šité“ na mieru tomuto programu. Vystúpi v ňom operná diva Adriana Kučerová, Helena Vondráčková, Peter Dvorský, Jožo Ráž, Kuly, Peter Cmorik a ďalší speváci i tanečníci v špeciálnych kreáciách a kostýmoch.

Minulý rok odchádzal s cenou Absolútny OTO herec Peter Marcin, ktorý zvíťazil aj v kategórii Humorista. Dve sošky si odnášali aj hlavní protagonisti seriálu Susedia. Do Siene slávy uviedli Máriu Kráľovičovú.
Českou obdobu slovenských cien OTO je divácka anketa Týtý.

**======

Prágerová: Ďakovačky víťazov nie sú presne ohraničené ======

**
Organizátorom a držiteľom licencie ankety OTO je agentúra APA. O tom, ako bude finálový večer vyzerať hovorí jej riaditeľka Jana Prágerová.

Vyhlásenie výsledkov ankety OTO sa bude odohrávať v štýle amerických Oscarov. Čo to konkrétnejšie znamená?
Po predchádzajúcich ročníkoch sa ukázalo, že sa takýto štýl slovenským divákom páči. Program je výpravný, všetky hudobné a tanečné čísla sú komponované na mieru tejto výnimočnej dvojhodinovej šou v krásnych priestoroch historickej budovy SND. Súčasná podoba oscarovského štýlu sa sformovala pred tromi rokmi za účasti scenáristky Adriany Kronerovej a režiséra Jeffa Minaříka.

Budú mať napríklad slovenskí víťazi na „ďakovačku“ presne stanovený čas?
To nie, ale nominovaní dostatnú pred vystúpením inštrukciu o tom, že by ich poďakovanie nemalo byť príliš dlhé. Doposiaľ sme časový problém nemali. Ide ale o priamy prenos, môže sa vyskytnúť čokoľvek. Naozaj sa to dopredu nedá odhadnúť.

V ktorých kategóriách sú najmenšie zmeny?
Najmenej zmien sa za posledné roky udialo v speváckych kategóriách, kde je to veľmi vyrovnané.

Zaujímavosťou je, že v kategórii herečiek sa medzi nominovanými neobjavila držiteľka niekoľkých cien OTO Zdena Studenková.
Každý rok máme v rámci nominácií veľa zmien. Je pravdou, že televízie prinášajú nové formáty a relatívne často, čiže ľudia reagujú pohotovo a aktuálne na televízny trh. Samozrejme, zvykli sme si aj na „cyklíky“, ktoré fungujú ako stálice televízneho vysielania a tiež majú svoj okruh priaznivcov. Prirodzene z toho teda vyplýva aj „presun“ televíznych tvárí v niektorých kategóriách oproti minulým rokom. Aj pri tomto ročníku sa ukázalo, že Zdenu Studenkovú majú ľudia stále veľmi radi a že sa jej televízne výkony tešia obľube. Fakt, že nie je medzi nominovanými v tomto roku ešte neznamená, že na budúci rok sa neposunie do prvej trojice.

Čím bude ešte program večera OTO 2007 iný?
Po prvý raz v histórii ankety budú hudobné čísla špeciálne kostýmované. Použitých bude asi stovka garderób. Myslím si, že divadelný priestor si takúto parádu priam žiada a ak ide o muzikálový žáner, o to viac.

Pozvanie prijali všetci nominovaní?
Áno, všetci prijali pozvanie.

Mohli by ste prezradiť, kto sa tohto roku dostane do Siene slávy?
To bude naozaj prekvapením večera a do poslednej chvíle aj pre všetkých divákov. Meno zverejníme až počas galavečera. 

debata chyba