Kostelný kedysi s muzikou začínal, Polnišová si užila falošné tóny

Hoci nový slovenský film Muzika v réžii Juraja Nvotu mohli vidieť už niektorí návštevníci Febiofestu, oficiálnej premiéry sa dočkal až tento týždeň. Na bratislavskom uvedení filmu nechýbali ani hlavní predstavitelia, Ľuboš Kostelný aj Petra Polnišová si svoje výkony pozreli už druhýkrát.

17.04.2008 01:43
Ľuboš Kostelný Foto:
Herec Ľuboš Kostelný už za výkon v Muzike získal cenu Igric.
debata

„Keď to vidí herec prvýkrát, tak vidí svoju robotu pohromade. Na druhýkrát už sa sústreďuje na detaily, takže ja som si tam trošku liezol na nervy,“ priznal sa Kostelný. Vzápätí však dodal, že podobné pocity prežíva asi väčšina hercov. „Myslím si, že je to čisto osobný pocit, film je fajn,“ doplnil s úsmevom.

Na filmovom plátne sympatický herec takmer nepustí z ruky saxofón a celý svoj život prepája s hudbou, no Kostelný priznáva, že muziku často nepočúva. „Akurát v aute, ale napríklad doma nemám často pustené rádio alebo prehrávač. Skôr ma hudba vyrušuje,“ vysvetlil rodák z Martina, ktorý paradoxne kedysi svoju umeleckú kariéru začínal so spevom. „Ešte ako malý som najprv spieval, chodil som na husle a na klavír, herectvo prišlo až potom,“ objasnil.

Kostelného herecká kolegyňa Petra Polnišová je naopak veľkou hudobnou fanúšičkou a svoje muzikálne a spevácke nadanie uplatňuje i v divadle. Narozdiel od Ľuboša však v Muzike hrá slečnu, ktorej hudobný sluch príroda rozhodne nenadelila. „Zahrať“ na plátne falošné tóny jej však problém nerobilo. „Čudoval sa nad tým už aj môj kamarát Mišo Kaščák. Prišiel za mnou s otázkou, ako som to mohla urobiť, keď mám dobrý hudobný sluch,“ s úsmevom prezradila humoristka roka. „Nebolo náročné vylúdiť zo seba niečo také. Práve naopak, mne sa veľmi páčilo, že som mohla spievať falošne. Jednoducho som len robila s hlasom všetko preto, aby to išlo čo najďalej od správneho tónu,“ vysvetlila Petra, ktorá sa v Muzike dočkala svojho filmového debutu.

Teší ju, že ide práve o túto snímku v réžii Juraja Nvotu. „Myslím si, že je to naozaj kvalitný film a len dúfam, že sa to konečne prelomí a diváci začnú chodiť aj na slovenské filmy. Veď za posledný rok ich vzniklo hneď niekoľko. A dobrých,“ doplnila Polnišová.

Okrem nej sa vo filme predstavili aj herečky Táňa Pauhofová, Dorota Nvotová či Jana Oľhová. Diváci, ktorí zavítajú do kina, sa môžu tešiť aj na rodinné duo Geišbergovcov, Adyho Hajdu a, samozrejme, množstvo MUZIKY.

Zľava: Ľuboš Kostelný, Táňa Pauhofová, Dorota...
Zľava: Ľuboš Kostelný, Táňa Pauhofová, Dorota...
+2Petra Polnišová dostala v Muzike drobnú...
debata chyba